Evlat nöbetindeki Süleyman Aydın: 'HDP'nin bir kapısı meclise diğer kapısı Kandil'e açılıyor' - Son Dakika
Politika

Evlat nöbetindeki Süleyman Aydın: 'HDP'nin bir kapısı meclise diğer kapısı Kandil'e açılıyor'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat direnişi kararlılıkla devam ediyor. HDP önündeki aileler bin 454 gündür çocuklarının yolunu gözlüyor.

26.08.2023 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evlat nöbetindeki Süleyman Aydın: "HDP'nin bir kapısı meclise diğer kapısı Kandil'e açılıyor"

HDP önündeki aileler bin 454 gündür çocuklarının yolunu gözlüyor

DİYARBAKIR - Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat direnişi kararlılıkla devam ediyor.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 454'üncü gününde kentteki sıcak havalara rağmen sürüyor.

HDP il binası önünde çocuğu Özkan Aydın için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, çocuğunun 8 yıl önce HDP aracılığıyla kandırılarak dağa götürüldüğünü ileri sürdü.

Evladının dönmesi için sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen Aydın, "HDP il binası önünde bin 454 gündür evlat mücadelemize devam ediyoruz. Yaklaşık 4 yıldır evlatlarımız için HDP'nin kapısında mücadele veriyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ailelerle evlatlarımızı HDP'den istiyoruz. Bu süreçte yağmur, çamur, pandemi demeden HDP il binasının önünde kararlı şekilde evlat mücadelemize devam ettik. Söz konusu evladımız olmasaydı HDP önüne asla gelmem. Evlat acısı çok zordur. Bu süreçte bütün Türkiye feryadımızı duyarken HDP tek duymadı. Bunun sebebi de suçlu olmasından dolayıdır. Çünkü evlatlarımızı terör örgütü PKK'ya gönderen HDP'dir" dedi.

"Biz, sadece evlatlarımızı istiyoruz"

HDP'nin bir kapısının meclise diğer kapısının ise Kandil'e açıldığını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"HDP Kandil'in şubesidir. Bunu bütün Türkiye biliyor. Bizim evlatlarımızı zehirleyerek terör örgütü PKK'nın önüne atan HDP'dir. Bu süreçte HDP, bir yıldır il başkanlığının kepengini kapatıp gitti. Bu da suçlu olduklarının göstergesidir. Biz, burada sadece evlatlarımızı istiyoruz. Biz, evlatlarımızı HDP'de kaybettik. Evlatlarımız HDP binasının içine girdi bir daha da çıkmadı. HDP'nin bir kapısı meclise diğer kapısı Kandil'e açılıyor."

Evlat nöbetindeki Süleyman Aydın: \'HDP\'nin bir kapısı meclise diğer kapısı Kandil\'e açılıyor\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Evlat nöbetindeki Süleyman Aydın: 'HDP'nin bir kapısı meclise diğer kapısı Kandil'e açılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement