Gandi'den İlk Vaat - Son Dakika
Politika

Gandi'den İlk Vaat

Gandi\'den İlk Vaat

CHP Genel Başkan Adayı Kılıçdaroğlu, Seçilmesi Halinde Cam Gibi Olacağını, Havuzlu Villalarda Oturmayacağını Söyledi.

21.05.2010 16:24

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde cam gibi olacağını, havuzlu villalarda oturmayacağını belirterek, "Halkla başladık, halkla yola devam edeceğiz. Çünkü halkın iradesinin olduğu yerde biz varız. Mustafa Kemal ve arkadaşları halkla beraber başladılar. Biz o gelenekten geliyoruz, o geleneği sürdürmek zorundayız. Halkla beraber gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, "bu bana oy vermez, bunun ayağına gitmeyeceğim' demeden herkesin ayağına gidip herkesle konuşup herkesten oy isteyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de Canlı Gaste programında Can Dündar'ın sorularını yanıtladı. Kimseyi ötekileştirmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

- VİDEO

"Halkla başladık, halkla yola devam edeceğiz. Çünkü halkın iradesinin olduğu yerde biz varız. Mustafa Kemal ve arkadaşları halkla beraber başladılar. Biz o gelenekten geliyoruz, o geleneği sürdürmek zorundayız. Halkla beraber gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, "bu bana oy vermez, bunun ayağına gitmeyeceğim' demeden herkesin ayağına gidip, herkesle konuşup herkesten oy isteyeceğiz."

-HAVUZLU VİLLALARDA OTURMAYACAĞIZ-

Yolsuzluk yapmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Havuzlu villalarda oturmayacağız. Bu ülkede yatağa aç giren çocuk kalmayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı söylemlerinin arkasında durmamakla suçlayarak, "Söylemde bulunmak ayrı, söylemin arkasında durup onun gereğini yapmak ayrı. Başbakan'ın en büyük zaafı; o söylemlerle yola çıktı, oy aldı, ama o söylemlere muhatap olan kişiler bugün yerlerde sürünüyor" diye konuştu.

-CAM GİBİ OLACAĞIM-

Kılıçdaroğlu, kendi malvarlığının internet sitesinde olduğunu ve çocuklarının da malvarlığını internete koyacağını söyledi. Saydam bir yönetim anlayışı sergileyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Cam gibi, buradan bakınca arka tarafı da görünecek. Siyasete saydamlığı getirmek zorundayız" dedi.

-BAŞBAKAN'IN İŞİ GÜCÜ YOK, CHP İLE UĞRAŞIYOR-

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, "Timsahın o gözyaşlarına dikkat etsinler" sözlerine de, "Sayın Başbakan'ın başka işi gücü yok öyle anlaşılıyor. CHP'nin içişleriyle uğraşıyor. Demek ki, Sayın Başbakan esen rüzgardan tedirgin oldu, ama tedirgin olmasın, korksun aynı zamanda. İktidar olacağız, göreceksiniz" diye yanıt verdi.

-BİZ YARATILAN RANTLARA TALİP DEĞİLİZ-

Kılıçdaroğlu, vatandaşların sorunlarına talip olacaklarına işaret ederek, "Diyeceğiz ki, açık ve net. Türkiye'nin yarattığı rantları bu ülkenin insanları paylaşacak, bir avuç insan değil. Biz yaratılan rantlara talip değiliz. Biz bu ülkede yaşayan insanların sorunlarına talibiz" dedi.

Bu ülkenin insanını, çaycısını, simitçisini sevdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Benim kendi annemi babamı tercih etme şansım zaten yok. Ama ben onlarla gurur duyuyorum, seviyorum onları. Bütün insanlarımı seviyorum" diye konuştu.

Kısıtlı'daki villalarda, etrafı duvarlarla örülü yerde oturmak istemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Halkımla beraber onlarla iç içe yaşamak isterim" dedi.

-SOLDA BİRLEŞMENİN TARİFİ-

"Soldaki diğer partilere çağırınız olacak mı? Sarıgül ile bir diyaloğunuz oldu mu?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Şu anda herhangi bir diyalog yok, siz de takdir edersiniz ki sürecin kısalığını. Ama ben şunu isterim tabii. Türkiye'de bölünmenin, aynı amaca hizmet eden insanların farklı yerlerde olmasının hiçbir anlamı yok. Hep beraber olmalıyız. Ama şunun

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Gandi'den İlk Vaat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement