Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Sinop'ta - Son Dakika
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Sinop'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Sinop\'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2002'de devraldıkları Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında çok büyük farklar olduğunu söyledi.

02.03.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2002'de devraldıkları Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında çok büyük farklar olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin düzenlediği sevgi yürüyüşü ve aday tanıtım şölenine katılmak için geldiği Sinop'ta coşkuyla karşılandı. Beraberindeki TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop milletvekili Mehmet Ersoy ile birlikte Sinop'a gelen Bakan Çağatay Kılıç, eski otogar mevkisinde büyük bir partili grup tarafından karşılandı. Karşılama sırasında bir süre izdiham yaşanırken, parti görevlileri bakanın geçeceği yolu açmak için uzun süre çaba gösterdi. Yoğun ilgiden dolayı kimi zaman zor anlar yaşan bakan Kılıç, beraberinde ki Milletvekili Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İnce ile diğer ilçe belediye başkan adayları ve partililerle birlikte aday tanıtım toplantısının yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na kadar yürüdü. Bakan Kılıç sevgi yürüyüşü sırasında Sakarya Caddesi, Atatürk Caddesi ve Gazi Caddesi'nde vatandaşları selamladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki aday tanıtım şölenine katılan Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta kadar durmadan yorulmadan çalışacaklarını söyledi.

AK Parti'nin gençlere verdiği önemi anlatan Bakan Kılıç, gençlere Başbakana ve AK Parti davasına sahip çıkmaya, kapı kapı dolaşarak, insanları kucaklayarak yapılan hizmetleri anlatmaya çağırdı. Bakan Kılıç, " "Bizde sizlerle gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan, gece gündüz çalışacağız ve 30 Mart'ta belediye başkanımız Hamza İnce'ye mazbatasını teslim edeceğiz. Bütün ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte, milletvekilimizle, teşkilatımızla el ele, kol kola bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Yapılan hizmetleri gördüğümüzde, inanın biz içerisinde olmamıza rağmen, 'yahu biz neler yapmışız' diyoruz. Genç kardeşlerim bazı şeyleri hatırlamayabilirler. Gençlik ne zaman hatırlanırdı? 19 Mayıs'larda, 29 Ekim'lerde, 23 Nisan'larda. Onun dışında sizler için yapılan hizmetler çok kısıtlıydı. Ama AK Parti iktidarında sizlere olan hizmetlerimiz kat ve kat artarak devam ediyor. Genel başkanımız ve başbakanımızın gençlere verdiği önem, açık ve seçik olarak ortada. Türkiye'nin başbakanı, yanındaki özel kalemini seçerken gençler arasından seçiyor. Ben başbakanımızla göre başladığım zaman 27 yaşındaydım. Bugün bakın etrafımız çok genç. Bize verdiği talimat; 'gece gündüz demeden gençlerimizin hizmetinde olacaksınız'. Kredi Yurtlar Kurumu'muzun yurtlarında kalan gençlerimize kahvaltı ve akşam yemeği konusundaki destekler. Bunlar nasıl oldu? Bu gece gündüz çalışmakla, bu millete aşık olmakla, bu millete hizmet etme aşkıyla oldu. Biz bunları yapmakla yükümlüyüz. Bize hizmet etmek için vekalet verdiniz. Biz hamdolsun görevimizi yapıyoruz. Ama 'bunlar sizin göreviniz' diyenlere sorarız. Siz neden yapmadınız? 1994 yılında başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğunda nasıl bir İstanbul devraldı bunu hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. Peki neden o hizmetleri yapmıyorlardı? Çünkü yapamıyorlardı. Çünkü öyle bir dertleri yoktu. Bu millete hizmet etme derdi olmayanlar bu işleri yapamazlar. Bütün belediye başkan adaylarımızın, teşkilatlarımızın burada olması tek bir anlama geliyor. Biz beraberiz, biriz. Bu sayede bu başarıyı yakalayacağız. 2002'de devraldığımız Türkiye ile bu günkü Türkiye arasında çok büyük farklar var. Artık ilaç kuyrukları yok. Sadece parası olanların özel hastaneye gidebildiği bir Türkiye yok. Avrupa ile Amerika ile yarışan bir sağlık sistemimiz var. Artık duble yollardan geliyorsunuz, gidiyorsunuz. Peki kim yaptı bunları?" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanlığı seçimi değil, bağımsızlık mücadelesi olduğunu kaydeden TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; "Ne kadar çalıştığınıza inanırsanız inanın, en yorulduğunuz anda bile bir şeyi aklınızdan çıkartmayın. Bu seçimler, sadece belediye başkanı seçeceğimiz seçimler değil. İhanetin, entrikanın kol gezdiği, kırıla gittiği bir dönem yaşıyoruz. Bu güne kadar bu millete hizmet etmiş hizmet adamı varsa. Hepsine bir bir bedel ödetmiş hainler ve işbirlikçiler son kale olarak karşılarında bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor. Biz Başbakan Erdoğan'ın, memleketi için, Anadolu için, Orta Doğu için, Kafkaslar için, Balkanlar için, Orta Asya için, Afrika için, Uzakdoğu için, buradaki Müslümanlar için, mazlumlar için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Ama birileri hala öğrenemedi. Birileri hala Türkiye'yi 1960'ların, 1970'lerin Türkiye'si, birileri hala Türk milletini 1980'lerin, 1990'ların milleti zannediyor. Biz artık seçtiklerimizin, milletin adamlarının ne anlama geldiğini çok iyi öğrendik ve kavradık. 12 yıllık iktidarımızda, millet, memleket, vatan için neler yapılabildiğini cok ama çok iyi gördük. Artık gözümüz açıldı" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Sinop'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement