Geylani Valiyi İstifaya Çağırdı - Son Dakika
Politika

Geylani Valiyi İstifaya Çağırdı

Geylani Valiyi İstifaya Çağırdı

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, 'Demokratik Çözüm Çadırı' önünde basın açıklaması yaptı.

26.04.2011 16:10  Güncelleme: 16:22

Bdp il Başkanı Orhan Koparan, Belediye Başkan Yardımcıları ve BDP'li yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasının protesto edildiği Hakkari'ye dün akşam saatlerinde gelen BDP Genel Başkan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, bugün 'Demokratik Çözüm Çadırı' önünde basın açıklaması yaptı. BDP'nin desteklediği Van Milletvekili adayları Özdal Üçer, Nazmi Gür, Hakkari adayı Adil Kurt, BDP eski Genel Merkez saymanı Salih Yıldız, BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi Belediye binası önün ekadar yürüdü. Yağmur etkili olduğu Hakkari'de kalabalık yürüyüş boyunca "Baskılar bizi yıldıramaz" Vali istifa' sloganları attı. Belediye balkonunda kalabalığa konuşan BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, yapılan gözaltılarla ilgili Başbakan Erdoğan ve Valiyi sorumlu tuttu. Geylani şöyle konuştu: "Sizin göstermiş olduğunuz bu tepkiyi bizler hep birlikte kutluyoruz. Yağmur altında sizleri fazla bekletmeyeceğim. Allahın rahmeti hepinizin üzerinde olsun. Çünkü bu sistem Allahın isminin geçtiği alanlarda barış dualarına bile tahammül etmiyor. Ne barış dualarına, ne barış annelerine, ne de barış çadırlarına sistem tahammül etmiyor. Çünkü sistemin çöküş anı gelmiştir. Bu tahammülsüzlük ondandır. Tüm bu savaşlar sistemin temsilcisi AKP hükümeti ve onun Başbakanından geliyor. Seçim sürecine girerken boş sandıkları size dayatmaya çalışıyorlar. Eş Başkan Yardımcılarımız, Merkez yöneticilerimiz , sizin özgür iradenizle seçilen halk önderleri olmak üzere hepsini tutuklayıp kelepçelenmiş ve AKP parti binaları karakol olarak kullanılmış. Her şeyi denediler , ama sizi özgürlük mücadelesinden vazgeçiremediler"

VALİ İSTİFA ETSİN

İl Genel Meclisi üyelerinin gözaltına alınmasına Valinin sesiz kaldığını da belirten Geylani, "Hakkari'deki tüm yöneticilerle birlikte il Genel Meclisinin başkanı yani yerel meclis Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin altındaki bir meclisin başkanı ve onun kadın üyeleri gözaltına alınıyorsa Hakkari Valisi kendi konumunu gözden geçirmek zorundadır. Çünkü il idaresinde birlikte çalışıyorlar. O zaman onun gücü bu hukuksuzluğa yetmiyorsa istifa etsin" dedi. Kalabalık daha sonra da BDP binası önündeki demokratik çözüm çadırı önüne geçti.

Van'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Van'da BDP'nin Sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı' sabaha karşı polisin yaptığı operasyonla kaldırılırken, çadırda bulunan 13 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Yapılan bu operasyonda çadırda bulunan çok sayıda örgütsel dokümanın da ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca çadırın kaldırılması ve yapılan gözaltıların protesto edilmesi nedeniyle kentin bazı ara sokaklarında da kepenklerin kapalı olduğu gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Geylani Valiyi İstifaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement