Gp Genel Başkan Yardımcısı Şirin Balıkesir'de - Son Dakika
Politika

Gp Genel Başkan Yardımcısı Şirin Balıkesir'de

Gp Genel Başkan Yardımcısı Şirin Balıkesir\'de

Genç Parti (Gp) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Seçim Sonrasında Genç Parti'nin Mecliste Üçüncü, Hatta İkinci Büyük Parti Olarak Yerini Alacağını İddia Etti.

10.07.2007 22:49

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, seçim sonrasında Genç Parti'nin mecliste üçüncü, hatta ikinci büyük parti olarak yerini alacağını iddia etti.

Temaslarda bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de, basın mensuplarının sorularını cevaplayan GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, seçim meydanlarında yaşanan "ip" tartışmalarının anlamsız olduğunu söyledi. Şirin, "O ip tartışması beni hayrete düşürüyor. Öcalan, çıkarılan kanunlar sayesinde asılmama müktesap hakkını kazandı. Bugün idamı geriye getirseniz bile Öcalan'ı tekrar idam etmeyi uygulamanız söz konusu değil. Biz bu konunun tamamen dışında kaldık, değerlendirmeye aldığımız bir konu değil" dedi.

Türkiye'nin gündeminin genel seçim ile cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu belirten Emin Şirin, cumhurbaşkanlığının yetkileriyle ilgili konuların ise tali konular olduğunu, bunları seçimden sonra ele almanın çok daha uygun olacağını söyledi. Emin Şirin, partisinin meclise girecek en büyük üçüncü parti olduğunu, hatta seçim tarihine kadar oy oranlarının biraz daha yükselmesiyle AK Parti'den sonra ikinci parti olacaklarını iddia etti. Şirin, kendilerine ve Genel Başkanı Cem Uzan'a karşı siyasi bir linç

girişimi uygulandığını savundu. Emin Şirin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle İstanbul'daki bazı sermaye çevrelerinin, İstanbul'daki büyük bir basın grubunun seçim sonuçlarına göre bazı dizaynlar veya toplumsal mühendislik yapma arzusu olduğunu görüyoruz. İstanbul'daki bazı çevreler CHP-AK Parti koalisyonu hazırlamaya çalışıyorlar. Halk herhalde bunun da cevabını verecektir. Biz mitingleri özelikle bu seçimde yapmamaya karar verdik. Miting denen toplantılar Nisan ayında birer Cumhuriyet Bayramı olarak ortaya çıkan Tandoğan, Çağlayan ve İzmir mitinglerinden sonra bir

mana ifade etmez hale geldi. Cem Uzan bu sene başka bişey yapıyor. Bu, dünyada hiçbir siyasi liderin yapmaya cesaret edemediği birşey. Halkın içine giriyor, halk gezisi yapıyor. Bizim partimize geçen seçimde konserli ve dönerli mitingler yapıldığı ithamı geliyordu, bunlarla karşılaşmamak için başka politika gizledik. Ben burada başkanımın, Cem Uzan'ın cesaretini tebrik ediyorum. Çünkü hiçbir lider halkın arasına girip bu kadar rahat dolaşamıyor. Bizim barajla alakalı hiçbir sorunumuz yok. Bugün bizim

yaptırdığımız sağlıklı anketlerde AK Parti birinci, CHP ikinci, Genç Parti üçüncü partidir. MHP de baraj seviyelerinde dördüncü parti olarak görülüyor. Diğer partilerin hiçbiri yüzde 5 seviyesinde bile değiller. Bizim yüzde 13 ila 16 arasında değişen bir oy oranımız var. Bu, geçen hafta itibariyle yapılan son anketti."

ALTINTAŞ AÇIKLAMASI

GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Cem Uzan'ın İsviçre'de olduğu iddia edilen Altıntaş şirketinin hesaplarında tek kuruş hissesisinin olmadığını belirtti. "Uzan ailesiyle ilgili yayınlanan belgelere Allah diyorum" diyen Emin Şirin, bunların 2 yıl önce Sabah Gazetesi yazarı Rahim Ak imzasıyla yayınlanan, bugün de satırına dahi dokunulmadan tekrarlanan karalama yazıları olduğunu ileri sürdü. Altıntaş şirketine ait hesapların Motorola zamanında çıkan hesaplar olduğunu açıklayan Emin Şirin, "Haberler tam

2 sene evvel yine Rahim Ak imzasıyla yayınlanan haberlerdi, satır değişikliği bile yok. Bu İsviçre'de olduğu iddia edilen Altıntaş şirketine ait hesaplar da Motorola zamanında çıkmış olan hesaplar. Bu şirkette Cem Uzan'ın bir kuruşluk bile hissesi yok" diye konuştu. Şirin şöyle devam etti:

"Son günlerde basına intikal ettirilen Şişli Başsavcı Vekili Mecit Ceylan'ın kardeşi, hasbel kader MHP İstanbul 2. bölge 3. sıra adayı. Bu adaylığın ortaya çıkmasıyla Mecit Ceylan'ın 2 sene evvel ortaya çıkan ve Cem Uzan'ın hiçbir alakası olmayan Altıntaş şirketini niye gündeme getirdiğinin takdirini herhalde seçmenlerimiz yapacak."

Emin Şirin, partisinin il ve ilçe teşkilatlarında yaşanan istifaların kendisini memnun ettiğini, gidenlerle bir işleri olmayacağını, Türkiye'nin idaresine talip olacak ve Türkiye'yi liyakat ile idare edebilecek milletvekili aday kadrosu seçmeye özen gösterdiklerini kaydetti. Şirin, seçimlerin ardından GP'nin mecliste 100 ila 150 sandalyesi olacağını iddia etti.

(YU-OK-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gp Genel Başkan Yardımcısı Şirin Balıkesir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement