Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Politika

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "16 Nisan'da sandıklardan çıkacak 'Evet' kararı ile birlikte Türkiye'nin aydınlık yarınlarının kapısı aralanacak.

06.03.2017 10:23

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "16 Nisan'da sandıklardan çıkacak 'Evet' kararı ile birlikte Türkiye'nin aydınlık yarınlarının kapısı aralanacak." ifadesinde bulundu.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine, muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmak için canla başla çalıştıklarını, 15 yıldır gece-gündüz çalışan, ülkenin gelişmesi, kalkınması, milletin refahı için gayret gösteren bir kadronun mensupları olduklarını belirtti.

Bütün bu çalışmaların, elde edilen kazanımların boşa gitmemesi için 16 Nisan'da kararın "Evet" olması gerektiğini aktaran Kaya, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'ye kalıcı istikrar getirecek, ülkemizin istikbaline ışık tutacak. Bu sistemle birlikte, milletimizin elde ettiği bütün kazanımlar korunmuş olacak. 16 Nisan'da hepimiz bir yönetim sistemi değişikliğini oylayacağız. Bu bir yönetim sistemi değişikliğidir. Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle, ülkesiyle, bölünmez, üniter bir devlettir ve bu vasfı asla bir tartışma konusu değildir. Bizim ilkelerimiz bellidir. Biz, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkeleri çerçevesinde hareket ediyoruz. Bizim getirdiğimiz değişiklik teklifi, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha güçlü kılacak, vatandaşlarımızın daha müreffeh bir şekilde yaşamalarına zemin hazırlayacaktır."

Türkiye'nin geçmişte istikrarsızlıktan çok çektiğini hatırlatan Kaya, bugünkü yönetim sisteminin sürdürülebilir olmadığını savundu.

AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olduğunu, tek başına iktidarın getirdiği istikrarlı yönetim sisteminin rahatlığını herkesin yaşadığını vurgulayan Kaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Ancak biz geleceği düşünmek zorundayız. Getirdiğimiz bu sistemle birlikte artık Türkiye'de kalıcı istikrar sağlanacak. Kim yönetirse yönetsin, istikrar içinde yönetecek. 16 Nisan sıradan bir halk oylaması değildir. Gelecek kuşakların, gençlerimizin, kadınlarımızın, 79 milyon vatan evladının geleceğini garanti altına alacak bir sistemin miladıdır. 16 Nisan'da sandıklardan çıkacak 'Evet' kararı ile birlikte Türkiye'nin aydınlık yarınlarının kapısı aralanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement