Hamit İzol CHP'den İstifa Etti - Son Dakika
Politika

Hamit İzol CHP'den İstifa Etti

Hamit İzol CHP\'den İstifa Etti

Şanlıurfalı 'İzol Aşireti'nin tanınmış isimlerinden işadamı Hamit İzol, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'barış süreci'ne destek vermediğini ileri sürerek CHP'den istifa etti.

07.08.2014 15:13  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfalı 'İzol Aşireti'nin tanınmış isimlerinden işadamı Hamit İzol, mensubu olduğu partinin ve onun Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'barış süreci'ne destek vermediğini ileri sürerek CHP'den istifa etti.

Bir dönem CHP'den milletvekili aday adayı da olan İzol, istifasını, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Daha önce 'Aşiret' ve 'Kürt'ün Türk Aşkı' gibi kitapları bulunan, son olarak da 'Barış Sonrası Büyük Türkiye' adlı kitabıyla AK Parti Hükümeti tarafından yürütülen 'çözüm süreci'ne destek veren İzol, Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözümü için yıllardır mücadele ettiğini söyledi. Kendisinin, henüz bu süreç ortaya çıkmadan barış için verdiği mücadele sırasında her iki taraftan da büyük tepkiler aldığını anlatan İzol, "Kürt tarafı, 'ne oldu da barış olsun' dedikçe, o dönemlerde Türk tarafı, silahla öldürmekle netice alacağını söylüyordu. Mensubu olduğum CHP, barışa daha olumlu bakıyordu. Ne zaman ki, ulusal kesim parti üzerinde hakimiyet kurunca barış unutuldu. Barış için çaba gösterenler eleştirildi. Daha sonra hükümetin başlattığı 'barış süreci'ne destek vermediği için benim gibi düşünen birçok arkadaşım CHP'den ayrıldı. Ben ise olumlu bir adım atılmasını sabırla bekledim. Neticede gördüm ki, Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken hem muhafazakar hem de ulusalcı biri üzerinde karar kılınınca ve gösterilen adayın kazanması halinde, barış sürecinin çökeceği inancı bende hasıl oldu. Durum böyle iken CHP'deki üyeliğimin devamının bir anlamı kalmadığını gördüm. Yıllarca emek verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi.

Sürecin başlamasından bu yana kanın durduğunu, gözyaşının dindiğini vurgulayan İzol, "Ben barışa gönül verdim. Başımı barış yoluna koydum. Kaybedeceksem barış yolunda kaybetmeyi tercih ederim. Bundan sonra hiçbir şekilde aktif siyaset içinde yer almayacağım, kendi çizgim doğrultusunda barışı savunmaya, Türk, Kürt, Arap halklarının kardeşliğini savunmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde son kitabı olan 'Barış Sonrası Büyük Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bizzat verdiğini belirten İzol, "Cumhurbaşkanı adaylarından sadece Ekmeleddin İhsanoğlu'na kitabımı göndermedim. Çünkü elimdeki savaş kitabı değil, barış kitabıdır" şeklinde konuştu.

İzol, konuşmasının ardından son kitabını sevenleri için imzaladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hamit İzol CHP'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement