HDP'nin 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile gireceği kesinleşti - Son Dakika
Politika

HDP'nin 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile gireceği kesinleşti

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuk olduğu programda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceklerini açıkladı. HDP'nin kapatılma ihtimali olduğunu belirten Sancar, "Yeşil Sol Parti hızla örgütlenmesini tamamladı. Seçime katılma için yeterliliğe sahibiz" ifadelerini kullandı.

22.03.2023 20:18  Güncelleme: 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) içinde bulunduğu Emek ve özgürlük ittifakı, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıkladı. İttifakın bugün paylaştığı deklarasyonda "Tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" denildi.

"YEŞİL SOL PARTİ İLE SEÇİME GİRECEĞİZ"

Bu açıklamanın yankıları sürerken Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Lider Masası' programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceklerini belirterek "Bundan sonra parlamentoda nasıl bir yol izleyeceğimiz sık sık soruluyor. Kapatma davası var. Bu iktidarın bilinçli bir stratejisidir. Dava açıldığı zamanda bu değerlendirmeyi yaptık. Bu dava seçim dönemine sarkıtılır. Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz. Bunu parti meselesi olarak düşünmeyin. Tarihin en kritik seçimine giriyor. Seçim süreci çok mühim. Bu iktidar değiştiğinde demokratik dönüşüm yakalanabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız, şansımız yok. Biz Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz" dedi.

ADAY ÇIKARMAMA KARARI

Mithat Sancar, HDP'nin ve Emek ve Özgürlük İttifakı'nın aday çıkarmama kararına ilişkin ise "Tam da şubat sonunda adayımızı açıklayacaktık ama 6 Şubat'ta içimizi yakan deprem yaşandı. Biz bölgeye gittik. Döndük ve cumhurbaşkanı adayını gözden geçirmemiz gerektiğini düşündük. Bu iktidar bu ülkeyi harabeye çevirdi. Hukuku ayaklar altına aldı. Çok boyutlu krizler var. Bu deprem ülkemize ve insanlarımıza çok bedel ödetti. Biz bu iktidardan kurtulmak şart diyerek bu aday çıkartma kararını yeniden değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

HDP\'nin 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile gireceği kesinleşti

Son Dakika Politika HDP'nin 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile gireceği kesinleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement