Hüseyin Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler - Son Dakika
Politika

Hüseyin Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

Hüseyin Çelik\'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin, Ergenekon Davası ile ilgili açıklamalarını eleştirdi.

04.04.2013 16:36

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin, Ergenekon Davası ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. CHP'nin bazı marjinal grupların peşinden gittiğini söyleyen Hüseyin Çelik, "Takmışlar CHP'nin burnuna halkayı peşlerinden sürüklüyorlar" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'ndeki gerçekleşen ve Marmara Bölgesi milletvekillerinin katıldığı toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda KONDA isimli şirketin yaptığı anket sonuçlarını açıklayan Çelik, "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna vatandaşın yüzde 52,9'unun 'AK Parti' cevabını verdiğini belirtti. Yine aynı ankette CHP'nin oy oranının yüzde 22, MHP'nin oy oranın ise yüzde 6,9 olduğunu kaydetti. Çelik diğer partilerin ise oy oranının yüzde 5,5 oranında olduğunu söyledi.

3 farklı anket şirketine her ay araştırma yaptırdıklarını söyleyen Çelik, birbirlerinin sonuçlarını karşılaştırdıklarını belirtti. Çelik, "Bu anketlerde biz gerçek anlamda nabız tutmak, yüzümüze ayna tutmak istiyoruz. Şişirme anketlere hiçbir zaman iltifat etmedik. Ismarlama anketlere,bir partinin oylarını yükseltmeye, bir partinin oylarını düşürmeye yönelik anketlere hiçbir zaman tevessül etmedik, etmeyeceğiz" diye konuştu.

"KARADENİZ VE EGE BÖLGESİNE ZİYARETLER YAPILACAK"

Hüseyin Çelik, AK Parti seçmenlerinin sadece yüzde 40'ının çözüm sürecini desteklediği yönündeki bir haberi de eleştirdi. Bu oranın gerçeği yansıtmadığını belirten Çelik, Karadeniz'de vatandaşın yüzde 15'inin süreç için 'fikrim yok' dediğini söyledi. Bunun için bir Karedeniz turu düzenleyeceklerini belirten Çelik, "5-14 Nisan tarihleri arasında bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımız tarafından Karadeniz'e ziyaretler yapılacak. Yerel basında programlar yapılacak. Açık veya kapalı salon toplantıları yapılacak. Çarşı pazar gezilerek esnafla mesele paylaşılacak. İlk etapta Karadeniz ve Ege bölgesine bu ziyaretler yapılacak. 21 Mart'tan önce yapılan bu anketler, 21 Mart'tan sonraki somut gelişmelerin ardından kamuoyu desteğinin artacağını tahmin ediyoruz. 21 Mart'tan önceki anketlerde bile 'fikrim yok' diyenlerin bir kısmını diğer tarafa bir kısmını da sürece destek tarafına eklediğimizde bile yüzde 64'e varan bir desteğin varlığını öngörebiliriz" şeklinde konuştu.

"AKİL İNSANLARA HAKARET ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

Çelik, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimlere yönelik medyada yer alan eleştirilere de sert çıktı. "Heyeti, tahkir ve tezyif eden bazı yazı ve beyanlar var. Bunlar sadece yapanları küçültür" diyen Hüseyin Çelik, "İyi niyetle sadece gönüllülük esasına dayalı olarak, hiçbir menfaat gözetmeden, memleket meselesinde elini taşın altına koyan bu insanlara hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu yapanlar sadece kendi kalitelerini ortaya koyuyorlar" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'ni Damat Ferit Paşa dönemindeki 'Heyet-i Nasiha'ya benzetenler için "Bu heyetin oluşmasında katkıda bulunan iradeye hakaret etmek doğru değildir" diyen Hüseyin Çelik, "Herkesi, bu memleketimiz, milletimiz için hayati olan bu meselede sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Biz gelecek seçimleri düşünerek değil, gelecek nesilleri düşünerek bu işe talibiz" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN BURBURUNA HALKAYI TAKMIŞLAR PEŞLERİNDEN SÜRÜKLÜYORLAR"

Hüseyin Çelik, CHP'nin Silivri'de görülmeye devam edilen Ergenekon Davası için yaptığı açıklamaları eleştirdi. Bunları antidemokratik bulduğunu ve mahkemeyi etkilemeye yönelik olduğunu söyleyen Çelik, bazı grupların Silivri'ye yüklenmesine yönelik olarak gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. CHP'yi de bu konuda uyardıklarını belirten Çelik şunları söyledi:

"Biz şimdiden CHP'yi uyarıyoruz. Milletvekiliniz bariyerlerin üzerinden atlayacak, jandarmanın yakasına yapışacak. Onlar, mahkemenin selametini, oradaki hakimlerin savcıların can güvenliğini sağlamayacaklar. Size, 'buyrun yakın yıkın' diyecekler öyle mi? Orada olabileceklerin sorumlusu CHP'dir. Herkes aklını başına alsın. CHP'ye bir kez daha çağrıda bulunuyoruz."

Hüseyin Çelik, CHP'nin bazı marjinal grupların peşine takıldığını ifade ederek, "Takmışlar CHP'nin burnuna halkayı peşlerinden sürüklüyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısında çözüm sürecine değinmediğini, bu konuda 'bir şey bilmiyoruz' dediklerini hatırlatarak, "Çobana sorsanız çok bilgisi var. Çoban bu konuda çok şey biliyor" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin "İsrail ile ilişkiler kötüyken bile Başbakanın oğlu gemisiyle İsrail'e mal taşıdı" şeklindeki iddiasına da cevap verdi. "Bu gemilerin çoğu bizatihi gemi sahipleri tarafından çalıştırılmıyor. Bunlar kiraya veriliyor" diyen Çelik, "Ama kiraya verdiğiniz bir firmanın hangi ülkeye hangi malı götürüp getirecek bu sizin takdirinizde değildir. Diyelim ki böyle bir şeyin olduğunu varsayalım. Nereye varıyorsunuz, ne elde edeceksiniz?" diye sordu.

"SİZİ NE SEVİNDİRECEK?"

Hüseyin Çelik, CHP'nin her konuda hükümeti eleştirdiğini, Türkiye'nin lehine olan durumlarda dahi eleştiri yapmaya çalıştığını söyledi. "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine bile siz sevinmediniz ve buna da kulp buldunuz" diyen Çelik, "Standart&Poors Türkiye'nin kredi notunu yükseltiyor. Ne kadar olumlu bir gelişme olsa, bundan rahatsız olan bir muhalefet anlayışı var. 'Bunlar hepsi iktidarın karnesine artı puanlar getiriyor. İktidarı sallayacak bişey çıksa da sevinsek' düşüncesindeler. Ülkemiz adına olan olumlu gelişmelerden sevinç duymamız lazım" dedi.

Hüseyin Çelik, muhalefetin PKK'nın silahları susturmasını da eleştirdiğini hatırlatarak, "PKK 'daha çok kan dökün' dese bundan mutlu mu olacaksın? Türkiye'nin kredi notunun yükselmesi, İsrail'in özür dilemesi sizi sevindirmiyor. Sizi ne sevindirecek?" diye sordu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hüseyin Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement