İçişleri Bakanı Güler: Kürtçe Selam Versek Ne Olur - Son Dakika
Son Dakika Logo

İçişleri Bakanı Güler: Kürtçe Selam Versek Ne Olur

İçişleri Bakanı Güler: Kürtçe Selam Versek Ne Olur
17.10.2013 16:42

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cumhuriyet tarihi boyunca bölgeye gelip, halka Kürtçe selam verebilen bir insanı bu memleketin çok beklediğini belirterek, "Kürtçe selam versek ne olur, Arapça size hoş geldiniz desek ne olur?" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cumhuriyet tarihi boyunca bölgeye gelip, halka Kürtçe selam verebilen bir insanı bu memleketin çok beklediğini belirterek, "Kürtçe selam versek ne olur, Arapça size hoş geldiniz desek ne olur?" dedi.

Bakan Güler, Mardin'de Kimse Yok mu Derneği'nin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği programa katıldı. Bakan Güler yaptığı konuşmada, özellikle son süreçte huzurun ne manaya geldiğini çok iyi bildiklerini belirterek şuşunları söyledi:

"Belki bu huzur ortamının bozulmasını isteyenler de var. Bir elimiz demokrasi talebinde, bir elimiz silahta olmaz. 'Bir elim tetikte bir elim demokratik talepte', o da olmaz. Demokrasinin siyasi mücadelenin meşru ortamı var. O meşru ortam içerisinde, o normalleşme ortamı içinde herkes gelsin her şeyi söyleyebilsin. Değerlerimizi yaşasak ne olur. Herkes bildiği gibi giyinse ne olur, inandığı gibi yaşasa ne olur. Cumhuriyet tarihinde buraya gelip size Kürtçe selam verebilen bir insanı bu memleket çok bekledi. Ne oldu, ne var yani. Kürtçe selam versek ne olur, Arapça size hoş geldiniz desek ne olur. Türkmen'i, Kürt'ü, Arabı, Süryani'si, Yezidi'si, Keldani'si, Rum'u, Ermeni'si hepsi birlikte Mardin, hepsi birlikte Türkiye. Birisi eksik olsa inanın ki Mardin de eksik olur. Burası medeniyetlerin harman olduğu yer, burası yukarı Mezopotamya."

ANNESİNİN SÜT KARDEŞİ SÜRYANİ'YMİŞ

Kendisinin de Mardin'de doğduğunu, annesinin süt kardeşinin Süryani olduğunu vurgulayan Bakan Güler şöyle devam etti:

"Bir annenin çocuğuna verecek sütten daha kıymetli paylaşabileceği bir şey olur mu arkadaşlar. Bu bölgenin ruhunu bilmeden, bu bölgedeki insanları anlamadan siyaset yapmak da bir şeye yaramıyor. Bu bölgedeki huzurun Türkiye için çok büyük bir önemi vardır. Bu huzurun da, bu istikrar ortamının da devam etmesi lazım. İnşallah bunu devam ettiririz. Ama bütün bunların hepsi dönüp dolaşıp iyi insana dayanıyor." - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Güler: Kürtçe Selam Versek Ne Olur - Son Dakika


Advertisement