İYİ Parti'nin Kadın Çalıştayı Samsun'dan başladı - Son Dakika
Politika

İYİ Parti'nin Kadın Çalıştayı Samsun'dan başladı

İYİ Parti\'nin Kadın Çalıştayı Samsun\'dan başladı

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından kadınların sorunlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen Kadın Çalıştayı, Samsun'dan başladı.

05.11.2022 17:05  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından kadınların sorunlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen Kadın Çalıştayı, Samsun'dan başladı.

Kentteki bir otelde "Kadın yükselmezse alçalır vatan" sloganıyla gerçekleştirilen çalıştaya Samsun, Ordu, Sinop, Trabzon, Artvin, Amasya ve Giresun'dan 165 temsilci katıldı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadın cinayetleri, çocuk gelin vakaları, taciz, psikolojik şiddet, tecavüz, çalışma hayatına katılımdaki ayrımcılık ve mobbing gibi birçok sorun alanı bulduğunu söyledi.

Hiçbir sorunun üzerine kalıcı ve kapsamlı çözüm önerileriyle gidilmediğini ileri süren Yüksel, "Kadınların yaşadığı sorunlara bugüne dek, dar bir çerçevede çözümler arandı. Bu durum kadınların yaşadığı sorunların tespiti ve çözümü konusunda kurumların, sivil toplumun, meselelere tek bakış açısıyla yaklaşmasına neden oldu. Farklılaşan sorunların tespit edilebilmesinin önüne geçti. Ülkemizin farklı bölgelerinde kadınların yaşadığı sorunları yerel temsilcilerle beraber tespit etmek, bugüne kadar açığa çıkmayan birçok sorunu da ortaya çıkaracak." dedi.

İYİ Parti kadın çalıştaylarının, bu konuda daha önce bu ölçekte uygulanmamış bir yöntem izleyerek Türkiye'nin 81 şehrindeki kadın sorunlarını yerel katılımcıların söz aldığı platforma taşıdığını anlatan Yüksel, çalıştaylarda tüm şehirlerin temsil edileceğini, şehirlere dair sorunların teşhisi, nedenleri ve çözüm önerilerinin şehrin temsilcileri tarafından belirleneceğini dile getirdi.

Çalıştayların en önemli çıktısının ulusal politikaya yön vermek olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

"İYİ Parti, cinayetlerle ve tecavüzlerle simgeleşen kadın isimlerinin kent meydanlarına verildiği bir Türkiye yerine, başarılarıyla gündeme gelen kadınların zihinlere kazındığı bir Türkiye'yi oluşturacak. Kadınların ve çocukların daha özgür, mutlu ve güvenli bir toplumda yaşaması için atılması gereken tüm adımları cesaretle atacağız. Ulusal politikaya yön vermek için sizlerin katkılarıyla hazırlanacak kadın temalı il, bölge ve ulusal bildirge oluşturacak. Geniş bir katılımla yapacağımız çalıştaylarımızda pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara uygulanan cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkekler için uygulanacak."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de çalıştaya video mesaj gönderdi.

Kadın Çalıştayı'nın ikincisinin daha sonra belirlenecek tarih ve yerde düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İYİ Parti'nin Kadın Çalıştayı Samsun'dan başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • AK Parti Grup Başkanvekili'nin lüks saatiyle paylaşımı tepki çekti
    09:30 AK Parti Grup Başkanvekili'nin lüks saatiyle paylaşımı tepki çekti

    AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 562 bin TL'lik Rolex marka saatiyle sosyal medyada paylaşım yapınca büyük tepki aldı. Paylaşımın altına gelen tepkiler üzerine Yenişehirlioğlu, gönderiyi kaldırdı.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.


Advertisement