Kalkınma Bakanı Yılmaz Rize'de - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz Rize'de

Kalkınma Bakanı Yılmaz Rize\'de

DOKAP tarafından sürdürülen Yeşil Yol Projesi ile ilgili toplantıya katılmak üzere Erzincan’dan helikopterle Rize’ye hareket eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hava muhalefeti nedeniyle Gümüşhane’ye inmek zorunda kaldı.

21.06.2014 21:27

DOKAP tarafından sürdürülen Yeşil Yol Projesi ile ilgili toplantıya katılmak üzere Erzincan'dan helikopterle Rize'ye hareket eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hava muhalefeti nedeniyle Gümüşhane'ye inmek zorunda kaldı. Bakan Yılmaz, karayolu ile Rize'ye geldi.

Saat 14.00'de Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'na gelmesi beklenen Bakan Yılmaz, yaşadığı ulaşım sorunu nedeniyle helikopterinin iniş yaptığı Gümüşhane'den karayolu ile Rize'ye geldi. Saat 20.00 sıralarında Ayder Yaylası'na ulaşan Bakan Yılmaz, gezi programlarını iptal ederek "Yeşil Yol Projesi" ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Erzincan'daki programımın ardından helikopterle Ayder Yaylası'na geçecektim ancak havanın sisli olmasından dolayı Gümüşhane'ye kadar helikopteri kullanabildik. Ondan sonrasını karayolu ile geldik. Yağışlı havadan dolayı biraz geciktik" dedi.

Bakan Yılmaz, "Yeşil Yol Projesi"nin turizmde katma değeri yüksek şekilde açma projesi olduğunu ifade ederek, "Sekiz ilden oluşan DOKAP adında bölge idaresi oluşturduk ve eylem planı hazırlıyoruz. Yeşil yol dediğimiz çok önemli bir projemiz var. DOKAP çerçevesinde yürüttüğümüz projeler arasında özellikli bir proje. Yeşil Yol dediğimiz sekiz ilimizde bulunan yaylaları birbirine çevresel faktörlere dikkat ederek birleştirme ve bunu turizme katma değeri çok yüksek bir şekilde açma projesi. Bu yönde çalışmalara başladık. Artvin'den Samsun'a kadar illerde toplantılar gerçekleştirdik. Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaremiz bütün bölgede çalışmalar yürüttü. Bunların sonuçlarını değerlendireceğiz. İleriye dönük çok daha kapsamlı bir eylem planı hazırlıyoruz. Yeşil Yol'u ileriye taşıyacağız. Bu proje önemli bir proje. Bölgemiz için katma değeri yüksek olan bir tabiat turizmi var. Allah bu bölgemize çok büyük güzellikler bahşetmiş. Bir taraftan bu güzellikleri korumamız gerekiyor, diğer taraftan bu bölgede yaşayan insanlarımıza aş, iş ve istihdam sağlayacak şekilde değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Yılmaz Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement