Kardeşim Gökçek'le Devam - Son Dakika
Politika

Kardeşim Gökçek'le Devam

Kardeşim Gökçek\'le Devam

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Melih Gökçek'le Yola Devam Edeceğini Açıkladı.

02.01.2009 02:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek’le yola devam edeceğini açıkladı.

Gökçek’in çalışmalarını öven ve özellikle Kavşakkaya Barajı ile Yuvacık Barajı’nı karşılaştırarak CHP’ye yüklenen Erdoğan, "Ah Türkiyem ah, kimlerin elindesin" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ekran düellosundan sonra aday gösterilmeyeceği yorumları yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, yeniden partisinin adayı olarak açıkladı. Ankara ile ilgili kararını gecikmeli olarak açıklayan Erdoğan, Gaziantep’te Asım Güzelbey ve Erzurum’da da Ahmet Küçükler’le devam etme kararı aldıklarını duyurdu.

’Sadaka’ savunması

Erdoğan, belediye başkan adaylarını tanıtırken CHP’li belediye başkanlarına çattı. AKP’li belediyeler ile özellikle de Gökçek’in "Yoksullara sadaka" dağıttığı eleştirilerini anımsatan Başbakan, "Sadaka kültürü diyerek küçümsüyorlar. Kaldı ki, bizim kültürümüzde sadaka da meşrudur" vurgulaması yaptı. Erdoğan, AKP Genel Merkezi’ndeki toplantıda özetle şunları söyledi:

Amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak, makam sağlamak, paye vermek değil. Biz hizmet üretecek, kentleri daha da güzelleştirecek, sorunları çözecek belediye başkanları istiyoruz. Seçimden seçime halkına kömür dağıtan değil, göreve geldiğimizden beri dağıtan bir iktidarız. Sosyal bir hukuk devleti olmanın özelliği budur. ’Bunu oy toplamak için yapıyorlar’ ifadesi çok çirkin.

CHP bunu yapamıyorsa, bize ne? Tarihinde böyle bir görev üstlenmemişse bize ne? Eğer bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa; bu onların vasfı, özelliği. Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız, bunun gayreti içindeyiz.

Ankara’ya gelen yabancı devlet adamları, ’Sizin Ankara’nın havaalanı niçin böyle? Şehir merkezinize girerken, yollar villalarla dolu’ diyorlardı. Onlar, bizdeki gecekondu kültürünün farkında değillerdi. ’Dışı seni, içi beni yakar’. Artık gelenler, ’Ankara bu kadar kısa zamanda nasıl böyle değişti’ diye soruyorlar. Ankara, bugünden Avrupa başkenti haline geldi.

Ankara’nın çehresini değiştiren, Ankaralıların kalbinde yer edinen belediye başkanımızı hizmetlerinden dolayı kutluyorum. AKP olarak bizim tercihimiz de halkımızın tercihine paralel ve yeni dönemde de Melih Gökçek kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz."

Baraj karşılaştırması

Başbakan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kavşakkaya Barajı’nı 16 ayda 45 milyon dolara mal ettiğine dikkat çekti. Kocaeli’nin eski Belediye Başkanı CHP Milletvekili Sefa Sirmen’i işaret ederek, "Kocaeli’nin CHP’li önceki yönetimi, Yuvacık Barajı’nı 4.5 milyar dolara mal etti. Anamuhalefet partisi, bunu mal eden belediye başkanını önce il başkanı yaptı, şimdi de Kocaeli’ye belediye başkan adayı yaptı. Ah Türkiyem ah, kimlerin elindesin?" diye konuştu.

İlçelerdeki adaylar

Erdoğan, Ankara’nın ilçeleri Altındağ’da Veysel Tiryaki, Polatlı’da Yakup Çelik, Akyurt’ta Gültekin Ayantaş, Kazan’da Lokman Ertürk, Keçiören’de Turgut Altınok, Yenimahalle’de Ahmet Duyar, Çamlıdere’de Hazım Canercan, Güdül’de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar’da Selçuk Çetin ile yola devam edeceklerini duyurdu. Erdoğan, Güdül adayını açıklarken, soyadı benzerliğine dikkat çekerek, "Medya yarın ’Amcaoğlunu aday yaptı’ diye yazar" dedi.

Hiçbir endişem yoktu

ADAYLIĞI resmen açıklandıktan sonra Başbakan’ı Mısır’a uğurlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şunları söyledi: "İster inanın ister inanmayın, benim aday olacağım duygusu her zaman içimde mevcuttu. Hiçbir zaman da endişe duymadım. İnanıyorum ki, inşallah partimize layık bir çalışma yapıp geçen seçimlerden çok daha iyi bir neticeye ulaşacağız. Bundan hiç kuşkum yok."

Yine birlikteyiz

AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen törende Başbakan Tayyip Erdoğan, adaylıklarını açıkladığı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ellerini havaya kaldırarak, birlik mesajı verdi. Erdoğan, Gökçek’e övgüler yağdırdı. Gökçek’in, sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da, dünyaya da model olabilecek bir kenti hazırlamanın gayretinde olduğunu söyleyen Erdoğan, bu hizmetlerinden dolayı kendisini kutladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kardeşim Gökçek'le Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement