Kaya: "İhanet Hiçbir Zaman Kazanamadı" - Son Dakika
Politika

Kaya: "İhanet Hiçbir Zaman Kazanamadı"

Kaya: "İhanet Hiçbir Zaman Kazanamadı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MKYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel Zonguldak'a gelerek ziyaretlerde bulundu.

30.10.2013 18:18

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MKYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel Zonguldak'a gelerek ziyaretlerde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve beraberindekiler, ilk olarak MHP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti. Kaya, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: " Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. Yılını karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyet; farklılıkları, ayrılıkları ve ihtilafları aşarak milli kimlik şuuru ve birlikte var olma azminin etrafında birleşen Türk Milletinin, asaletle perçinlendiği ve temellendirdiği yönetim sisteminin adı ve şanı olarak 90 yılı geride bırakmıştır.Türkiye Cumhuriyeti, ülke, millet ve egemenlik unsurları ve bunun yanında yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği olan bir üniter devlet olarak ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm kahramanlarımıza, tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, manevi hatıralarını hürmetle yad ediyorum."

Millet olarak zor günlerin, kafa karıştırıcı ilişkilerin, ilkel yaklaşımların ve çetin olayların içinde olduğumuzu anlatan Kaya, şunları söyledi: "Bir yanda bölgemiz iyice ısınmış ve savaş şartları hızla olgunlaşırken, diğer yanda ülke genelinde tam bir akıl tutulması eşliğinde istikrarsızlık ve dengesizlik alarm verici bir noktaya gelmiştir. Karşımızda yönetilemeyen mahcup ve mağlup halde çaresizce kıvranan bir ülke tablosu, bir ülke gerçeği durmaktadır. Siyasi görüş açısının kaygı verici ölçüde daraldığı, devlet ve millet bekasının temellerinden sarsıldığı, iç ve dış sorun alanlarının gittikçe ağırlaştığı bugünkü gündem altında Zonguldak'ta bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her zamanki gibi partimizi yakından ilgilendiren siyasi gelişmelerle birlikte gelecek yıl yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ve hazırlık aşamasındaki çalışmalar boyutlu olarak gözden geçirilmektedir."

Ülkenin bütün seçim çevrelerinde iddialı olduklarını anlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanmış kadro ve teşkilat yapımızın dinamik karakterinin öncülüğünde, tıpkı milli bir seferberlik anlayışıyla hareket ederek başarıya ulaşacağımızdan en ufak şüphe duymuyorum. Sözde demokratikleşme paketini ekonomiyle ilişkilendiren ve ihanet adımlarının Türkiye ekonomisinin daha da büyüteceğini söyleyenler aldatmayı kendisine rehber seçmiştir. Hakk'a ve halka hizmet vaat ederek iktidar olanlar yalnızca çıkarcılara, faizcilere, sermaye gruplarına, rantiyecilere şirin görünerek aslan payını bunlara peşkeş çekerek bugünlere gelmiştir. Ekonomide estirilen tozpembe hayaller ve yapay bahar havaları karın doyurmamakta vatandaşlarımıza bir şey kazandırmamaktadır."

Ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin gittikçe büyüyen demokrasi açığı olduğunu anlatan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Demokrasiyi sadece sözde hatırlayan, baskıcı, dayatmacı, dışlayıcı tavırlarıyla çok sesliliği sindirmekten, hak arayışlarını bastırmaktan kaçınmayan siyasi anlayışların ülkemize verdikleri zarar çok fazladır. Henüz bölünerek demokratikleşen bir ülkeye tesadüf edilmemiştir. Henüz etnik kökenlere ayrılarak, milli ve manevi değerlerinden koparılarak büyümüş, kalkınmış ve zenginleşmiş bir ülkeye rastlanmamıştır. Bunların demokrasiden anladığı PKK'ya teslimiyettir. Başbakan'ın özgürlük kriteri teröristlerin hain niyetleriyle birebir örtüşmektedir. Ancak unutulmasın ki, ihanet dün kazanamadı, bugün ve gelecekte de başarıya ulaşamayacak. Milliyetçi hareketin iktidarında yıkımdan, çözülme ve parçalanma rüyası görenlerden hesap sorulacak." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kaya: 'İhanet Hiçbir Zaman Kazanamadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement