Kıbrıslı Bakandan Asil Nadir Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kıbrıslı Bakandan Asil Nadir Açıklaması

Kıbrıslı Bakandan Asil Nadir Açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Londra'da 10 yıl hapis cezasına çarptırılan işadamı Asil Nadir'in bir kahraman olduğunu belirterek, "Bu da bizim için bir ambargodur" dedi.

25.08.2012 17:48

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Londra'da 10 yıl hapis cezasına çarptırılan işadamı Asil Nadir'in bir kahraman olduğunu belirterek, "Bu da bizim için bir ambargodur" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle Konya'ya gelen KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Konya Valiliğini ziyaret etti. Vali Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan konuk Bakan Tatar, valilik şeref defterini imzaladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı'nın da yer aldığı ziyarette konuşan Vali Doğan, Kıbrıs'ta önemli bir mücadele verildiğini söyledi. Vali Doğan, "Özellikle sorunlu bölgelerde barışı tesis etmek için çaba gösteren insanların Konya'da bulunması son derece önemli. Kıbrıs'ta siz önemli bir mücadele veriyorsunuz. Bu mücadelede haksızlıklara rağmen onurlu bir duruş göstererek mücadele ediyorsunuz. Sizin burada varlığınız Konya'ya güç veriyor, hoş geldiniz" dedi.

KKTC'den Konya'ya selam getirdiğini ve Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Bakan Ersin Tatar, kökenlerinin Konya Karaman bölgesinden olduğunu söyledi. Kendilerini Konya'da bugün akrabalarını ziyarete gelmiş gibi hissettiğini bildiren Bakan Tatar, tarihi ve kültürel bağlılıkların önemine değindi.

Bakan Tatar, KKTC Devleti'nin Doğu Akdeniz'de Türk ulusunun bir onuru haline geldiğini belirterek, "Burayı yaşatmak ve güçlendirmek ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı ortaya çıkarmak hepimizin ortak bir mücadelesidir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti ile gerçekten çok önemli bir ekonomik program var şu anda ve başarıyla uygulanmaktadır. Ben bu vesile ile Türk hükümetine çok teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir özveri ve fedakarlık yapılıyor. Büyük bir başarının da başlangıcı olarak ben bunu değerlendiriyorum. Yapısal bozuklukların olduğu KKTC'de adım adım doğru noktaya doğru gidiyoruz. Bütün bu başarılarla kendimizi dünyada daha iyi anlatmak durumundayız. Onun için bu gayretlerimiz her geçen gün daha da artmaktadır.

Büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin önü açık olsun" diye konuştu.

Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınayan konuk Bakan, Türkiye'de yaşanan her terör saldırısında Kıbrıslı Türklerin de büyük üzüntü içine girdiğini dile getirdi.

"KONYA'DAN KKTC'YE DİREKT UÇUŞLAR YAPILMALI"

Bakan Tatar, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Ercan Havaalanı'na direkt uçak seferlerinin başladığını, Konya'nın da bu kentler arasında olmasını arzuladıklarını söyledi. Havayolu şirketleriyle yapılacak görüşmelerin ardından bu arzularının yerine geleceğine inandığını vurgulayan Bakan Tatar, "İnşallah yakın bir gelecekte Konya Havaalanı'ndan da Ercan Havaalanı'na seferler düzenlenir. Çünkü gerçekten gelişen ve büyüyen KKTC'nin turizmiyle ve kültürel alanlardaki başarılarıyla Konya ile hava köprüsünün kurulması her iki tarafa da büyük fayda sağlayacaktır. Hem Konyalıların 1 saatin altında bir sürede Kıbrıs'a gitmeleri hem de Kıbrıs halkının Konya'ya gelebilmesi mümkün olur. KKTC yüksek öğrenimde önemli başarılara imza atmıştır. 6 üniversitemiz var. Hatta Konya'da Kıbrıs'taki üniversitelerden mezun olan Konyalılar derneği bile var. ve Konya'da da 4 büyük üniversite var. Kıbrıslı öğrencilerimizde Konya'da eğitim alıyor. Ulaşımında önemini dikkate aldığımızda bu gibi düzenlemeler her iki bölgeye büyük fayda sağlayacaktır. Uçak şirketleriyle görüşmemizde büyük fayda var. Görüşmeler yapılırsa mutlak suretli hava yolu şirketlerinden bir tanesi sefer koyabilecektir. Konya'nın son yıllardaki gelişmesi bizi de sevindiriyor. Tarım, sanayi ve kültürel faaliyetler bir öncü şehir olarak Konya öne çıkmaktadır. Konya'nın başarısı bizimde başarımızdır. İkili ilişkilerimizin güçlenerek artırılmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"ASİL NADİR KKTC İÇİN BİR KAHRAMANDIR"

İşadamı Asil Nadir'e yargılandığı Londra'da 10 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Bakan Tatar, cezayı eleştirdi. Bu cezanın KKTC için bir ambargo olduğunu belirten konuk bakan, sözlerine şöyle devam etti, "Asil Nadir KKTC için bir kahramandır. Asil Nadir, KKTC'ye büyük yatırımlar yapmış, Türkiye'de Vestel'i kurmuş, Antalya'da ilk oteli kurmuş büyük bir vizyoner büyük bir işadamıdır. Bir takım borsa hareketleri, bir takım yasal hataları olabilir ama 2 milyar dolarlık şirketi bugün yok olmuştur. ve kaç sene sonra İngiliz adaleti ona 10 yıl hapis cezası vermiştir. Bu bizim için üzüntü verici bir olaydır. Kıbrıslı Türkler Asil Nadir'in yanında olduğuna dair açıklama yapmıştır. Bu da bizim için bir ambargodur. Bugün Rum basınında manşetler, 'Asil Nadir'in cezası yeterli değil' diye atılıyor. Mahkeme kayıtlarına göre, bu dava ile ilgili İngiliz polisi Rum tarafına giderek araştırmasını orada yapmış ve Rum hükümetinin olağanüstü fonlar oluşturarak şirketi nasıl batırır diye çalışmaları olmuştur. Çünkü onlara göre KKTC'de Asil Nadir'in yaptığı yatırımlar Rum topraklarında gayriyasal şekilde yapıldığını ve batırılması gerektiği şeklinde mahkeme kayıtlarına girmiş gerçekler vardır. Dolayısıyla Kıbrıs ambargo ve izolasyonlar altındadır. Ama bizim çıkış yolumuz anavatan Türkiye'dedir. Biz anavatan Türkiye'ye her zaman minnet duyuyoruz. Kimse bizi ayıramaz Türkiye Cumhuriyetine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü olağanüstü şartlarda KKTC'nin önünü açmak için olağanüstü çalışmaları vardır. Yapısal bozuklukların ortadan kaldırılması, ekonomik anlamda özel ve reel sektörün geliştirilmesi, daha etkin bir kamu yönetimi için çalışılıyor. Bütün bu çalışmalar içerisinde Kıbrıs Türk halkına önümüzdeki yıllarda daha iyi bir refah verebilmek için daha huzurlu bir yaşam verebilmek için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah Allah'ın yardımlarıyla KKTC hak ettiği yerlere gelecektir."

Ziyaretin sonunda Vali Doğan konuk Bakan Ersin Tatar'a Mevlana Müzesi resminin yer aldığı bir tablo hediye etti. Bakan Tatar da Vali Doğan'a KKTC bayrağı verdi. Ziyarete katılanlar, açılan bayrak altında fotoğraf çektirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kıbrıslı Bakandan Asil Nadir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement