Kurdi-Der Başkanı Aslan "CHP 50 Yıldır Sözünü Tutmuyor" - Son Dakika
Politika

Kurdi-Der Başkanı Aslan "CHP 50 Yıldır Sözünü Tutmuyor"

Kurdi-Der Başkanı Aslan "CHP 50 Yıldır Sözünü Tutmuyor"

Kurdi Der Şube Başkanı Şehmus Arslan, İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'a anadilde eğitime yönelik soru yöneltti.

03.09.2013 15:04

Bölgede izlenimler yapmak ve temaslarda bulunmak üzere İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığında ki heyet, Şirin ocakbaşında STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya katılan BDP eski il başkanı ve Kurdi Der şube başkanı Şehmus Arslan, İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'a anadilde eğitime yönelik soru yöneltti. Oyan, Şehmus Arslan'ın sorusuna yönelik "insanlar aile içinde doğarlar, aile içinde bir dile sahip olurlar. Sonra o dil tahrip olur veya yok olur. Bunun en güzel örnekleri Kafkasya'da bulunmaktadır. Bazı diller vardır ki tek kişi veya tek ailenin konuştuğu bir dil haline gelmiştir. Bu, kültür varlığı açısından bir kayıptır. Kürtçe tabi ki öyle değildir. Büyük kitlelerce konuşulmaktadır. CHP yarım asırdır sözünü esirgemiyor, Kürtçenin geliştirilmesini, kültür dili haline getirilmesini savunuyor. Bugün de söylüyoruz, dün de söyledik. Kürtçe kültür dili haline getirilmelidir, geliştirilmesi gerekir. Kürtçenin öğretilmesi lazım. Kürtçe öğretmenler yetiştirilmesi gerekir. CHP olarak Kürtçe eğitimi talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika Kurdi-Der Başkanı Aslan 'CHP 50 Yıldır Sözünü Tutmuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement