Bir coğrafya daha karıştı! 2 ülkeye 10 balistik füze atıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bir coğrafya daha karıştı! 2 ülkeye 10 balistik füze atıldı

Bir coğrafya daha karıştı! 2 ülkeye 10 balistik füze atıldı
14.03.2026 09:54

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla Orta Doğu'da güvenlik endişeleri artarken, Asya-Pasifik'te de tansiyon yükseldi. Kuzey Kore, Doğu Denizi yönüne Güney Kore ve Japonya'da tedirginliğe yol açan 10 balistik füze fırlattı.

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Orta Doğu'daki güvenlik endişelerini artırırken, Asya-Pasifik bölgesindeki hareketlilik de sürüyor.

GÜNEY KORE ALARMDA

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS), Kuzey Kore'nin Doğu Denizi (Japon Denizi) istikametine yaklaşık 10 balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin Sunan bölgesinden yerel saatle 13.20 sıralarında ateşlendiği aktarılarak, "Ordumuz, balistik füze denemesine ilişkin bilgileri ABD ve Japonya ile paylaşırken, teyakkuzda olmayı sürdürecektir" denildi.

JAPONYA HÜKÜMETİ DE TEYAKKUZA GEÇTİ

Kuzey Kore'nin son denemesini doğrulayan Japonya hükümeti, ilk belirlemelere göre fırlatılan füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin (EEZ) dışına düştüğünü duyurdu. Japonya Savunma Bakanı Shinjiro Koizumi, "Şu anda uçaklarımızdan veya gemilerimizden herhangi birinin hasar gördüğüne dair bir bilgi almadık" açıklamasında bulundu. Japonya Başbakanı Sanae Takaichi ise hükümete, kamuoyuna doğru bilgi sağlama, uçak ve gemilerin güvenliğini teyit etme ve öngörülemeyen durumlara karşı hazırlıklı olma talimatı verdi.

BÖLGEDEKİ "TATBİKATA KARŞI GÖZDAĞI" OLARAK YORUMLANDI

Kuzey Kore'nin bu yılki 3'üncü balistik füze testi olan denemenin, ABD ve Güney Kore'nin Pazartesi günü bölgede başlattığı ortak Özgürlük Kalkanı (Freedom Shield) tatbikatının ardından gelmesi, Pyongyang'dan Washington-Seul ittifakına gözdağı olarak yorumlandı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong daha önce yaptığı açıklamada, ABD ve Güney Kore'nin tatbikatına sert tepki göstererek, "Devletimizin egemenlik alanına yakın bölgelerde yapılan güç gösterileri, hayal edilemeyecek kadar korkunç sonuçlara yol açabilir. Düşmanların sabrımızı, irademizi ve gücümüzü sınamaya kalkmaması tavsiye edilir" uyarısında bulunmuştu. Kim, düşmanlarını "savaş caydırıcılıklarının ne kadar ölümcül olduğuna" ikna edeceklerini ifade etmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bir coğrafya daha karıştı! 2 ülkeye 10 balistik füze atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Kür Şad Kür Şad:
    Hadi tombalak devam. Kıyamet kopsun artık insanoğlu güzel olan ne varsa yoketti zaten . 49 3 Yanıtla
  • Gez Gez Bitmiyor Gez Gez Bitmiyor:
    delioğlan sahnede. Hadi ABD buna niye sessizsin yemedi değil mi 41 1 Yanıtla
  • Süleyman AKIN Süleyman AKIN:
    Kendi kendine eğleniyor işte, canı savaş çekiyor ama bulaşan yok. 37 1 Yanıtla
  • Ali Cakar Ali Cakar :
    Mantar kafa kasininmaya basladi 7 18 Yanıtla
  • Hakim ATMACA Hakim ATMACA:
    Yerelmasını indirirler gündem olmaya meraklı 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement