Macunköy'de Ağaç Kesilme İddiası - Son Dakika
Politika

Macunköy'de Ağaç Kesilme İddiası

Macunköy\'de Ağaç Kesilme İddiası

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka: "Sanata ve doğaya böylesine düşman olan bir dönem bu topraklarda daha önce hiç yaşanmadı"

11.03.2014 14:43

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Macunköy'deki İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçların bir inşaat firmasınca kesildiği iddialarına ilişkin, "Sanata ve doğaya böylesine düşman olan bir dönem bu topraklarda daha önce hiç yaşanmadı" dedi.

Nazlıaka, Türkiye'de sanat alanındaki farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Aylin Nazlıaka, "AKP'nin alışkanlık haline getirdiği" yeşile ve sanata saldırının bir örneğinin İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alanda yaşandığını, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen, gece saatlerinde ağaçların yıkıldığını, alanın yerle bir edildiğini söyledi.

Bu olayın kendisine Orta Dünyadaki orkları hatırlattığını belirten Nazlıaka, "Orta Dünya'da nasıl orklar karanlıktan ve kötülükten beslenirdi, 21. Yüzyıl'da da AKP gece yarısı baskınlarından, talandan beslenmektedir" dedi.

Sanata ve doğaya böylesine düşman olan bir dönemin bu topraklarda daha önce hiç yaşanmadığını belirten Nazlıaka, "Neredeyse her gün sanat ve sanatçılar üzerinde baskı, yasak, sansür ya da yıkım haberleri okuyoruz. Çevresine, doğaya, sanata ve sanatçıya sahip çıkan herkesi, çapulcudan teröriste geniş bir yelpaze altında toplayan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gerçekten olan biteni anlayabildiğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri sanatçılar da İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçların kesimine karşı mücadeleye devam edeceklerini belirterek, bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Sanata ve sanatçıya baskının devam ettiğini savunan sanatçılar özellikle, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısına tepki göstererek, devlet tiyatrolarının kapatılmanın eşiğinde olduğunu, bu duruma tüm sanatseverlerin karşı çıkması gerektiğini belirttiler.

-Gözyaşlarını tutamadı

Aylin Nazlıaka, toplantının başlangıcında, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gündür tedavi gören Berkin Elvan'ın ölümüne değindi.

Elvan'ın oğluyla aynı yaşta olduğunu belirten Nazlıaka, konuşmasına ağlayarak devam etti:

"Berkin'in uyuması ve bir ulusun uyanmasına önemli katkı sağladı. Berkin, ekmek almaya giden bir çocuğumuzdu. Hastaneye yattığından 46 kiloydu. 16 kiloya kadar düştüğünde bile Berkin gözümüzün önünde erirken umutlarımız erimiyordu. Onun sağlığına kavuşacağını umut ediyorduk.

Bugün 'Berkin'in cenazesi' diye cümleler kurulunca, diyorum ki 'Ne cenazesi? O yaşta çocuğun maçı olur, müsameresi olur. Ama onun cenazesi olmaz.' Çok üzgünüm. Ailesi ile konuştum. Annesi, 'Oğlumu Allah almadı, oğlumu Recep Tayyip Erdoğan aldı' diyor. İçinde bulunduğumuz dönem çok acı bir dönem. Çünkü kirli iktidarını sürdürmek için polisi şiddete yöneltenler tarafından yönetildiğimiz bir dönem. Önemli bir uyanış, direniş dönemi içindeyiz. Ama ne acıdır ki şu anda hastanenin önüne giden, aileye başsağlığı dilemek isteyen kişilere de biber gazı sıkılıyor. Görünen o ki öldürmeye doyamıyorlar. Ama artık 'yeter' diyoruz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Macunköy'de Ağaç Kesilme İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement