"Magazin Yapılacak Konu Değil" - Son Dakika
Politika

"Magazin Yapılacak Konu Değil"

"Magazin Yapılacak Konu Değil"

BBP Lideri Topçu, Muhsin Yazcıoğlu'nun Dosyası İle İlgili Tartışmaları Değerlendirirdi.

04.03.2011 20:03

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasında savcılığın hazırladığı fezlekeyle ilgili tartışmaları değerlendirirken, basının bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bu magazin yapılacak konu değil" dedi. Birçok vatan evladının ebedi hayata intikalinin millet vicdanında şüpheli olduğunu vurgulayan Topçu, bu soruşturmanın örnek olacağını söyledi.BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin ilçe teşkilatının açılışı için geldiği Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde partililer tarafından karşılandı. Açılış öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Topçu, eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konunun araştırılması için kendilerinin talepte bulunduklarını söyledi.

Taleplerinin olumlu bulunarak fezlekenin hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Topçu, "Biz meselenin başından beri hukukun içinde kalarak hak arayışı içerisindeyiz. Bu arayışın neticesinde inşallah hem devletin Keş Dağları'nda kalan itibarını kurtaracağız, hem de millet vicdanındaki ezberi bozacağız. Bu metod, buna benzer millet vicdanında şüpheli hadiseler için de bir referans oldu. Bundan sonra da örnek teşkil etmiş olacak" dedi.Haklarını ararken devlete karşı olan görevlerini de yerine getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Topçu, şöyle konuştu:"Bu lime lime olmuş çürümüş sistemi, sistemin çürüttüğü kurumları, kurumlar da eğer içindekileri çürütmüşse, onları sorgulamak ve bir daha böyle olayların olmasını engelleyecek tedbirlerin alınmasına da vesile olmak istiyoruz. İşte bu çerçevede önümüzdeki günlerde inşallah Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'nın fezleke ile bildirmiş olduğu bizim meselemizi inceleyecek. 13 klasör var. Bunun yanında avukatlarımızın vereceği aşağı yukarı 30 sayfadan oluşan bilgi var."

'SOKAKTA HAK ARAMAYACAĞIZ'

Özel yetkili savcı ve özel yetkili mahkemenin dosyaya bakmasını arzu ettiklerini belirten Yalçın Topçu, "Bu dava sürüncemeye kalmadan, yani süre uzamadan biran evvel ilgilelerle ilgili alakalı hukuki süreç başlar, mahkeme safhası başlar inşallah. Hadisenin başından beri birileri 'kaza, suikast' derken, aile de ben de hiçbir kurumu suçlamadık. Biz hukuktan bekliyoruz neyin ne olacağını ve neticede adaletin kestiği parmak acımayacak. Eğer bu kadar hata, bu kadar kusur, bu kadar ihmal, sevk ve idaredeki bozukluk, koordine eksiklikleri, eğer bir takım karanlık mafya tarafından bir çocuğun başına çorap örmek gibi olduysa, onu da işte bu mahkemeler çıkartacak. Neticede sokakta hak aramayacağız" dedi.

BİRÇOK KİŞİNİN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ

Savcılığın hazırladığı fezleke ile ilgili basından biraz daha dikkatli olmasını isteyen Yalçın Topçu, şöyle devam etti:"Bu işin üzerinden magazin yapmazsak, devlet için de, millet için de faydalı oluruz. Bu magazin yapılacak konu değil. Bu olay örnek olacak. İşte Hrant Dink'e örnek oldu, Özal'a örnek oldu. Ahmet Taner Kışlalı da çıksın. Orada Berfo ana belki ağlıyor, 'Benim yavrum 30 yıldır nerede?' diye. Öbür taraftan Fidan anne aynı şekilde. Netice de anaların gözyaşı dinsin. Benim aradığım bu. Onun için basınımız bu konuda daha dikkatli davranırsa daha memnun olurum. 7 kişinin isimlerini çarşaf çarşaf yazmak, orada birilerini hedef göstermek. Bir şey bulmuş gibi manşetlere çıkıp yargıya intikal eden bu konuya; Allah aşkına böyle bakmanın ne anlamı var.

Ben NTV muhabiri Mustafa kardeşimin haykırışlarına gerçekten katılıyorum. Kimin ne hakkı var Mustafa'yı hedef göstermeye. Onun için bunlar doğru değil. Basınımızı da sorumlu davranmaya davet ediyorum."Ülkede, birçok vatan evladının ebedi hayata intikalinin millet vicdanında şüpheli olduğunu vurgulayan Topçu, "Bu iş örnek teşkil edecektir. Bırakın da düzgünce, rahatça adalete intikal etmiş bir konunun gereği yapılsın. Onun için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Magazin Yapılacak Konu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement