İnce'den erken seçim tahmini: "2022 martından sonra her an seçim olabilir". - Son Dakika
Politika

İnce'den erken seçim tahmini: "2022 martından sonra her an seçim olabilir".

İnce'den erken seçim tahmini: "2022 martından sonra her an seçim olabilir". Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ben 2022'nin martından sonra her an seçim olabileceğini ön görüyorum bu benim düşüncem" dedi.

01.06.2021 21:33  Güncelleme: 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnce'den erken seçim tahmini: "2022 martından sonra her an seçim olabilir".

YALOVA - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ben 2022'nin martından sonra her an seçim olabileceğini ön görüyorum bu benim düşüncem" dedi.

İnce, partisini kurmasından sonra ilk kez memleketi Yalova'ya geldi. İnce'yi partililer, Kocaeli-Yalova karayolunda, Yalova il sınırında karşıladı. İnce, ardından oluşturulan konvoyla kent merkezinde geldi. Şehir caddelerinde otobüsle gezerek vatandaşları selamlayan İnce, ardından Elmalık Köyündeki evine geçti.

İnce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, oy verdiği partilerden memnun olmayan seçmenlere seslenerek, şunları kaydetti:

"20, 19 yıldır AK Parti oy verip bugün memleketin gidişatından kaygı duyan beğenmeyen ama başka partilere de eli gitmeyen vatandaşlarımıza sesleniyorum tam memlekete partisi size göre buyurun, gelin. AK Parti'ye oy vermeyip CHP'yi beğenmeyip ne yapayım, CHP'den başka yere oy veremiyorum deyip kerhen CHP'ye oy verenler onlara sesleniyorum. Artık bir seçeneğiz var. Memleket Partisi tam size göre. CHP'yi beğenmeyip ne yapalım İYİ Parti'ye verelim bari diyenlere sesleniyorum. Muharrem İnce'nin yanı Memleket Partisi'nin yanı size çok yakışır. Ülkücülere sesleniyorum, MHP'ye oy veren Ülkücülere sesleniyorum. AKP'nin peşine takılmaktan hoşlanmıyorsanız, yerli bir adam arıyorsanız Muharrem ince burada, Memleket Partisi burada buyurun size de buyurun diyorum. Terörle arasına mesafe koyup geçmişte HDP'ye oy verip bunlar bir arpa boyu büyümüzler, Türkiye Partisi olma gibi bir dertleri yok diyorsanız Memleket Partisi tam size göre. Onları da memleket partisine bekliyorum. Mevcut siyasi partileri beğenmeyip sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza sesleniyorum. Memleket Partisi tam siz göre diyorum"

2022 Martından Sonra Erken Seçim Olabilir

Yüzde 50+1 ile iktidar olmak istediklerini anlatan İnce, bir gazetecinin "Erken seçim olmasını bekliyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıt verdi:

"Biz şuanda muhalefet partisiyiz, şimdilik muhalefet partisiyiz. Bütün muhalefet partileri seçime hazır olmalıdır. Biz teknik olarak, beyin olarak, zihin olarak hazırız. Cumhuriyet tarihinde partinin kurulduğu gün 41 ilde örgütlenmesini yapan herhalde ikinci bir parti yoktur ama yasalara göre seçime katılabilmemiz için bir müddet daha kongremizi tamamlamamız lazım. Parlamentoda var olan partilere de şunu sesleniyorum. Gelin seçime katılmayı kolaylaştırın. Erken seçim, yani ben 2022'nin martından sonra her an seçim olabileceğini ön görüyorum bu benim düşüncem."

İnce'ye, Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ve İl Başkanı Ertan Şener de eşlik etti.

İnce\'den erken seçim tahmini: "2022 martından sonra her an seçim olabilir".
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İnce'den erken seçim tahmini: '2022 martından sonra her an seçim olabilir'. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi
    10:00 Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini ve bu durumun ülkeyi rezil ettiğini belirterek, öğrencilerin otobüs biletlerine zam yapacaklarını söyledi. Özcan, Karabük Üniversitesi ve İbrahim Kürtül'ün de bu durumda sorumluluğu olduğunu ifade etti.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı
    09:50 Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı

    Adana Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında bir hafta boyunca 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda 316,96 gram narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet de ele geçirildi. Toplamda 373 şahıs yakalanırken, 55 kişi tutuklandı.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı
    09:48 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı

    Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale'ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli'de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.


Advertisement