Metin Gürcan'ın, Türkiye'nin Suriye politikası hakkında bilgi sızdırdığı ortaya çıktı - Son Dakika
Politika

Metin Gürcan'ın, Türkiye'nin Suriye politikası hakkında bilgi sızdırdığı ortaya çıktı

Hakkında 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan DEVA partili Metin Gürcan'ın, Türkiye'nin Suriye politikası ve S-400'ler hakkında yabancı devlet görevlilerine bilgi sızdırdığı ortaya çıktı. Gürcan'ın yabancı devlet görevlilerine sızdırdığı bilgilerle ilgili detaylar, hazırlanan iddianamede yer aldı.

07.01.2022 07:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme' suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım'da İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Gürcan, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya getirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandı. Gürcan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Ankara Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

YABANCI DEVLET GÖREVLİSİNE SURİYE'DEKİ TÜRK ASKERİNİN SAYISINI VERMİŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi. İddianamede, Gürcan'ın teknik takip sonucu Şubat 2021'de görüştüğü yabancı devlet görevlisine Suriye'nin İdlib kentindeki yapılanmayı Türk askerlerinin Suriye'deki sayısı veya görevi hakkında detaylı bilgi verdiği iddianamedeki bilgiler arasında yer aldı.

Metin Gürcan'ın, Türkiye'nin Suriye politikası hakkında bilgi sızdırdığı ortaya çıktı

"TÜRK ASKERİNİN YURDA DÖNMESİNİ RUSYA'YA BAĞLADI"

Suriye'den Türkiye'ye dönen askeri birliklerin Rusya'nın güneyden zorlaması olduğunu iddia eden Gürcan, yaptığı görüşmelerde, "Türkiye'nin Suriye'ye ilave askeri birlikler göndermeyecek, orada yaklaşık sekiz bin Türk askeri var. Askeri rotasyon amacıyla konumlar değiştirildi. İşin aslına bakıldığında Suriye'de Türk kuvvetlerinin sayısı azaltıldı. Bir çok görev yeri kapatıldı ve askerler Türkiye'ye döndü, bunun nedeni Rusların güneyden zorlaması. İdlib'deki bir çok kişi 2021 yılının sonuna kadar Rusya'nın Esad Kuvvetleriyle koordineli bir operasyon yapacağından endişe duyuyor. 2021 yılı içerisinde İdlib'de her şeyin son bulacak, İdlib'e yatırım yapılmıyor herkes bu operasyonu bekliyor" dediği iddianamede yer aldı.

"S-400'LER ANKARA'DA BİR DEPODA TUTULUYOR"

Gürcan'ın faaliyetleri hakkında savcılık kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde iddianamede yer alan ifadelerde, "S-400'ler Ankara'da bir depoda tutuluyor. Ankara dışına çıkarmak imkansız görülüyor. Sadece sistemler test edildi, bu rutin bir test ve anlaşmanın bir parçası. Test atışları yapılmazsa ödeme yapılmayacak, her iki batarya şu anda Ankara'da bulunuyor. Bataryalardan bir tanesi bile operasyonel amaçla Ankara dışına çıkartılması ABD için ilk kırmızı çizgi ve ikinci kırmızı çizgi de sistem radarlarının çalıştırılması" bilgileri dikkat çekti.

Metin Gürcan\'ın, Türkiye\'nin Suriye politikası hakkında bilgi sızdırdığı ortaya çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Metin Gürcan'ın, Türkiye'nin Suriye politikası hakkında bilgi sızdırdığı ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek
    14:43 Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek

    Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, belediyenin çalışmalarını ve projelerini inceleyerek yeni bir Koçarlı'yı vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor. Başkan Arıcı, seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için tüm personelle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.


Advertisement