MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"12 Eylül darbecilerinin isimleri, verildikleri yerlerden sökülmeli"

20.06.2014 12:47

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "12 Eylül darbecilerinin isimlerinin, verildiği tüm yerlerden halk tarafından sökülmesi" gerektiğini söyledi.

Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül darbesinden Türk milletinin tamamının zarar gördüğünü ifade ederek, davada verilen kararların sembolik nitelik taşımasına karşın yargılamanın tarihe kayıt düşmek bakımından önemli olduğunu belirtti. Verilen kararla; her şeyden önce darbeciliğin, darbeci zihniyetin ve darbecilerin itibarının infaz edildiğini savunan Yeniçeri, Türkiye'de demokrasinin psikolojik yönden güçlendirilmesine büyük katsı olacağını vurguladı.

12 Eylül darbecilerinin isimlerinin verildiği mahalle, sokak, meydan, park, konferans salonundan isimlerinin sökülüp atılması, onlar için dikilen heykellerin kaldırılması gerektiğini savunan Yeniçeri, bunun hak tarafından yapılması, aksi halde halkın bunları desteklediği sonucunun çıkacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasıyla ilgili kararına da işaret eden Yeniçeri, "AYM'nin verdiği karar; aslında Türkiye'nin adalet dağıtma ve yargı konusunda ne büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bu karar, Türkiye'de yasaların değil, uygulamanın ve uygulayıcıların adaletin önündeki en büyük engel olduğunu ortaya çıkarmıştır. Türkiye'de nominalist (yalnızca ismine sahip olma) adalet anlayışı vardır. Söylemde adil, gerçekte ise güç odaklarına bağlı yargı anlayışı vardır. Adeta bu ülkede yargı yapılıyormuş, adalet dağıtılıyormuş gibi yapılıyor" diye konuştu.

AYM'nin temel hak ve özgürlükler konusundaki hassasiyetinin önemli, kararın  oybirliğiyle çıkmasının stratejik olduğunu ifade eden Yeniçeri, Balyoz, Ergenekon, Oda TV, Şike ve Hanefi Avcı davalarının Türkiye'de yargı sistemini yeniden gözden geçirilmeyi zorunlu kıldığını söyledi. "Kumpası kim kurdu?" sorusuna, kumpas kurulduğunu söyleyenlerin bunu kimin ve nasıl kurduğunu da bildiğini belirten Yeniçeri, "Kumpas kuranlar, davanın savcısı olduğunu söyleyenlerdir. Bundan iktidar sorumludur. Balyoz davasındaki insanların toplamı bir Hakan Fidan etmiyor mu? Onun için yasa çıkardılar. İktidar her şeyden kendine kar sağlamak istiyor" karşılığını verdi.

Yeniçeri, CHP'nin, yargılanan askerler için iade-i itibar ve haklarının geri verilmesi için hazırlayacağı yasa teklifine destek verip vermeyecekleri sorusuna, "Bu insanlar yargılanıyor. Hükümlü sıfatları kaldırıldı, onlar sanıktır ve masumiyet karinesine tabidirler. O halde mahkeme sonuçlanıncaya kadar tüm haklarının verilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bu teklif, adaleti teslim etme yolunda bir düzenleme olarak desteği hak ediyor. Herkes de destek vermeli" dedi.

Irak'taki durumu da değerlendiren Yeniçeri, "Irak'ta İslam infaz ediliyor. Batılıların; 'İslam eşittir terör' algısını güçlendiriyor. Bunun herkese yansımaları olacaktır. Irak'ta Türkmenler'in varlığı sona erdiriliyor. Türkmenler; vahşi ve barbar saldırılarla ölmek, köleleşmek ve kaçmak arasında bir kapana sıkıştırılıyor. Bölgede her toplumun hem silahlı gücü hem de sahibi varır. Türkmenler, Kuzey ırak'ta tamamen sahipsizdir. AKP, Türkmenlerin sessizce ölmelerine ve teslim olmalarına neden olacak bir siyaset izliyor. Yazıklar olsun! Bölgede burnu kanayan her Türmen'den AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan sorumlu olacaktır. Bir halkı soykırım karşısında bırakmanın hesabı, AKP iktidarından eninde sonunda sorulacaktır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement