MHP'den Adana'ya 'Vatan Mitingi' Çıkarması - Son Dakika
Politika

MHP'den Adana'ya 'Vatan Mitingi' Çıkarması

MHP\'den Adana\'ya \'Vatan Mitingi\' Çıkarması

MHP'nin düzenlemeyi planladığı 'Vatan Mitingi'ne hazırlık için aralarında Bursa Milletvekili Büyükataman'da olduğu 17 kişilik heyet Adana'ya gitti.

17.05.2013 13:32  Güncelleme: 18:05

MHP'nin, 25 Mayıs'ta, Adana'da düzenlemeyi planladığı 'Vatan Mitingi'ne hazırlık için Genel Sekreter ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile aralarında genel başkan yardımcılarının da olduğu 17 kişilik heyet kente geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Oktay Öztürk ve Sadir Durmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Mersin milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz, Adana milletvekilleri Muharrem Varlı, Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz, Antalya milletvekili Mehmet Günal, Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan, MYK üyeleri Hidayet Kılınç, Yılmaz Tankut, Metanet Çulhaoğlu, Osman Durmuş ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Fatin Özdemir ile birlikte Seyhan Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

İsmet Büyükataman, 17 kişilik parti heyeti olarak Adana'nın tüm ilçe, köy, belde ve mahallelerini gezip, halkla buluşup, herkesi mitinge davet etme amaçlarını dile getirdi.

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorun ve tehlikelerin her geçen gün artıp, ağırlaştığını öne süren Genel Sekreter İsmet Büyükataman, şunları söyledi:

"Türkiye'nin, tehlikeli bir tuzağa çekildiği bu hassas süreçte devlet ve milletle sorunu, hesabı olan tüm çevrelerin AKP merkezli bir şer ittifakı oluşturdukları bilinen bir gerçektir. Ancak biz Türk milliyetçileri, ihanetlere, saldırılara karşı Türk milletine siper olmak üzere sorumluluğumuzun farkında olarak harekete geçtik. Dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin birlik ve beraberliğinin teminatı olan MHP güzel ülkemizdeki ayrışmaya, kutuplaşmaya, kamplaşmaya son vermek, vatanın bölünmez bütünlüğünü yeniden tesis etmek, şer odaklarını, karanlık güçleri ihtar etmek için 9 merkezi ilde açık hava toplantıları düzenlemek için harekete geçtik. Bu çerçevede 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' temalı toplantılarımızdan ilkini Bursa'da 'Kuruluş', ikincisini ise İzmir'de 'Bayrak' temalı olarak gerçekleştirdik. Adana'da da 25 Mayıs'ta yapılacak 'Vatan' temalı mitingde, üzerinde yaşadığımız ve atalarımızın bin bir fedakarlığa katlanarak, binlerce şehit vererek, emperyalizmin tasallutundan kurtardığı toprakların, başka hiçbir gücün hegemonyasına bırakılmayacağı vurgulanacaktır. Adana'daki mitingde, vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan iktidara ve yeniden Sevr'i dayatan sömürgeci aktörlere, Türkiye'nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı mesajı verilecektir. Milyonlarca Türk evladının da atalarını örnek alarak vatanın bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğu, büyük bir şevk ve sarsılmaz bir inançla duyurulacaktır. Herkesi bu mitinge katılmaya çağırıyoruz."

SORULARI YANITLADI

Basın toplantısında gazetecilerin soruların yanıtlayan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılmasının planlandığını ifade etti. Reyhanlı'da meydana gelen saldırılara ilişkin soru yöneltilen Büyükataman, "Reyhanlı'daki hadiseler yüreğimizi yangın yerine çevirdi. Bu elim hadiseden hemen sonra ilk olarak MHP heyeti Reyhanlı'ya intikal etti. Özellikle iktidar kontrolündeki bir kısım medya ise MHP'yi vatandaştan gizlemeye çalıştı. Yine MHP heyeti olarak Reyhanlı'ya gideceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'den Adana'ya 'Vatan Mitingi' Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement