MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Türkiye'de milletin bir Meclis'i vardır o da Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir.

06.02.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, " Türkiye'de milletin bir Meclis'i vardır o da Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Yerel meclisler, yeni azınlık iddialarını ve yeni devlet taleplerini peşi sıra getirecek adımlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Mardin'de açıkladığı, "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 2012'de çıkarılan, "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununun" terörle mücadeleyi zaafa uğrattığını ileri sürdü.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi talebinin, milli ve üniter bir devlet olan Türkiye'nin federatif bir yapıya dönüştürülmesi projesinin önemli bir adımı olduğunun altını çizen Çetin, "Türkiye'de milletin bir Meclis'i vardır o da Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Yerel meclisler, yeni azınlık iddialarını ve yeni devlet taleplerini peşi sıra getirecek adımlardır" görüşünü kaydetti.

Türklük kavramının ırk, dil, din ve mezhebine bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı bütün insanların ortak kimliği olduğuna dikkati çeken Çetin, "Bin yıldır Anadolu'da yoğrulan kültürün, milli varlığımızın ve birlik ruhumuzun adı, bu ortak Türk üst kimliğinde korunmaktadır" ifadesini kullandı.

"Türk kimliğine saldıran aslında Kürt'e de en büyük kötülüğü yapmaktadır"

Çetin, Türk üst kimliğini kaldırdıklarında yerine koyabilecekleri hiçbir kimliğin bu coğrafyada birlik ve bütünlüğü korumaya yetmeyeceğini belirterek, "Türk kimliğine saldıran aslında Kürt'e de en büyük kötülüğü yapmaktadır. Türkiye'nin düzenini ve huzur ortamını yok etme peşinde olanların dönüp Suriye'de yaşananlara ve vatansızlaştırılan milyonlarca masum insanın çilesine bakmalarını tavsiye ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin milli ve üniter yapısının, milli birlik ve kardeşliğinin hedefe konduğu ve her geçen gün daha fazla tahrip edildiği bir süreçte, MHP'nin bütün öngörüleri ve uyarıları doğru çıkmıştır" ifadesini kullanan Çetin, "Hükümetin farklı isimler altında yürüttüğü çözüm sürecinin yaratacağı sakıncalar partimiz tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, ne yazık ki ısrarla uygulanmıştır" açıklamasına yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement