MHP Genel Başkanı Bahçeli, Samsun'da - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Samsun'da

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Samsun\'da

Bahçeli, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı temsili Bandırma Vapuru'nu gezdi

26.10.2013 17:08

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı temsili Bandırma Vapuru'nu gezdi.

Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" adlı açık hava toplantıları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Kurtuluş Mitingi"ne katılmak üzere geldiği Samsun'da, birebir ölçülerde yaptırılan Bandırma Vapuru'na giderek burada Atatürk ve silah arkadaşlarının bal mumu heykellerini inceledi, Atatürk'ün eşyalarının ve beylik silahının olduğu müzeyi gezdi.

Bahçeli, müzede şeref defterine şunları yazdı:

"16 Mayıs 1919 tarihinde 23 milliyetçi kahramanla İstanbul'dan hareket eden bu vapur, kurtuluşumuzun inancını, bağımsızlığımızın heyecanını Samsun'a taşımış, Anadolu'ya ulaşmıştır. Bandırma Vapuru 41 yaşında çıktığı kutlu yolculuğuyla Türk milletinin ümidi olmuş, istiklal özlemlerini yüzdürmüştür. Bu vesileyle tarihe mal olan bu kurtuluş vapuruyla Samsun'a çıkan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm iftihar ve zirve isimlerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli, Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement