MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"PKK ile görüşmede şeref ve haysiyetini bırakanlarla ülkücü hareketin, milliyetçilerin, vatanseverlerin, muhafazakarların işi olmaz"

19.06.2013 15:59

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin Sincan'da yapılan Milli İradeye Saygı mitingine gönüllü katılan ülkücülerin olduğu yönündeki açıklamalarla ilgili, "PKK ile görüşmede şeref ve haysiyetini bırakanlarla ülkücü hareketin, millyetçilerin, vatanseverlerin, muhafazakarların işi olmaz" ifadelerini kullandı.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına "Duran Adam" eylemiyle başladı. Vural, yaklaşık 2 dakika basın toplantısı kürsüsünde, sessiz bir şekilde "Diktatörün Psikolojisi" kitabını okudu.

Konuşmasında Taksim Gezi Parkı odaklı olaylar karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını eleştiren Vural, Erdoğan'ın kendisinin yanında olmayan herkesi tehdit unsuru olarak gördüğünü savundu. "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesini hatırlatan Vural, "Erdoğan'ın da kendi Kırmızı Kitabını oluşturduğunu ve  sosyal medyayı ve tüm kesimleri bu kitaba tehdit olarak kaydettiğini" söyledi.

Erdoğan'ın, AK Parti'nin Milli İradeye Saygı mitinglerinde her siyasi görüşten kişilerin bulunduğuna ilişkin sözlerini de eleştiren Vural, "Adam partiler üstü. Bulunmaz Hint kumaşı ya. Tek adamcı, diktacı bir zihniyet. Tipik bir diktatör yaklaşımı" dedi.

Vural, Taksim Gezi Parkı'nda toplananlarla ilgili Başbakan Erdoğan'ın "dindarlarla, din düşmanlarının ittifakı", "sözde dindar", "güya namaz" gibi ifadeler kullandığını belirterek, inançları ve kimin ne kadar dindar olduğunu sorgulamanın kimsenin haddi olmadığını söyledi.

Hükümetin barıştan, demokratikleşmeden bahsettiğini ancak uygulamalarının bunun tersi yönde olduğunu ifade eden Vural, bu maskeli siyasetin maskesini düşüreceklerini kaydetti.

Vural, bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın MHP'ye yönelik "tabanlarının 3'te biri çözüm sürecini destekliyor" dediğini anımsatması üzerine, "Son yapılan ankette yüzde 34.5. Yüzde 20 MHP, yüzde 20 CHP. Ankete göre CHP düşüyor, MHP yükseliyor. Bunlara göre çözüm bölmek, ayrışmak. Biz birlikte rahmetin yanındayız. O bakımdan doğru değildir" karşılığını verdi.

Arınç'ın AK Parti'nin Sincan'daki mitingine gönüllü katılan ülkücüler olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Vural, "İdrak yolları enfeksiyonu geçiriyor halen. Daha tedavi olmamış" dedi. Vural, "Ülkücü harekete dil uzatmasınlar. Bizim, PKK ile görüşmede şeref ve haysiyetini bırakanlarla ülkücü hareketin, milliyetçilerin, vatanseverlerin, muhafazakarların işi olmaz" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement