Milletvekili Havutça'dan Eğitim-İş Sendikası'na Ziyaret - Son Dakika
Politika

Milletvekili Havutça'dan Eğitim-İş Sendikası'na Ziyaret

Milletvekili Havutça\'dan Eğitim-İş Sendikası\'na Ziyaret

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şubesi'ni ziyaret etti.

21.01.2012 20:08

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Milletvekili Havutça, "12 Eylül referandumunda kamu çalışanlarına toplu iş sözleşmesi sözü veren iktidar, bu gün kamu çalışanlarına ilk defa yeni yıla zamsız girme süreci yaşattı" dedi. Sendikalar yasasının Avrupa Birliği standartlarında düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Havutça, "CHP olarak siyasi rant peşinde değiliz. Toplu iş sözleşmesi, kamu çalışanlarının ihtiyacıdır. Parlamentoda AK parti konuyu gündeme getirip sunsun, biz de CHP olarak destekleyelim. Parlamentodan

yasanın çıkması için iktidarın dediği oluyor. En kısa sürede kamu çalışanlarının hak ettiği sendikal haklar verilmeli" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, "Hükümet kamu çalışanlarının sendikal haklarını kısa sürede vermeli. Biz ilk defa memurlarıyla toplu iş sözleşmesi yapan belediyeyiz, memurlarımıza haklarını verdik" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Havutça'dan Eğitim-İş Sendikası'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement