Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok.

17.11.2011 11:47

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek" dedi. Bedellide yaş sınırının önümüzdeki hafta kesinleşeceğini söyleyen Bakan Yılmaz, konuyla ilgili açıklamayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını söyledi.

Beraberinde AK Parti Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ile birlikte Kırıkkale'ye gelen Bakan Yılmaz'ı, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Bayrakçıoğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile il müdürleri, Valilik önünde karşıladı. Bakan Yılmaz, Vali Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, "Bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak?" sorusu üzerine, "Sayın Başbakanımızın bir açıklaması var, önümüzdeki hafta kesinleşecek. Bedelli askerlikle ilgili son durumu ve yaş sınırını sayın Başbakanımız açıklayacak" yanıtını verdi. Bakan Yılmaz, vicdani ret ile ilgili sorular üzerine de "Zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek" dedi. Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Adalet Bakanımız da dün açıkladı. Türkiye'de bazı kimseler 'Biz askerlik yapmayacağız' demiş. Yasalarımıza göre askerlik yapmayanın hapis cezası var, hapis cezasını çekmiş tekrar çıkmış, 'Tekrar yapmayacağım' diyor. Bunun üzerine tekrar ceza vermişiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aynı suçtan dolayı birden fazla ceza verilmesini sözleşmenin ihlali olarak görmüş. Dolayısıyla zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek. Zorunlu askerlik sadece bizde değil Avrupa'nın birçok ülkesinde var. Bunu hukuk aykırı bulmamıştır. Dolayısıyla zorunlu askerlik devam edecek. Peki yapılan çalışma nedir? Onu dün Adalet Bakanımız açıkladı, bir suçtan dolayı ömür boyu adeta müebbete varan gibi yine hapis, bunun kaldırılması yolunda cezanın teke indirilmesi yolunda düzenleme var. İnşallah bizim arkadaşlarla Adalet Bakanlığı'ndaki arkadaşlar bir araya gelerek çalışma yapacak, durum bundan ibaret."

Bakan Yılmaz, balıkçı ağlarına takılan İsrail'e ait insansız hava aracının bulunmasıyla ilgili olarak ise yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar bakıyorlar, bir çalışma bize getirecekler. Ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.

Valilik'ten sonra Belediye, AK Parti İl Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı'na giden, ardından MKE Kurumu'na geçti. Burada silah, ağır silah, mühimmat ve barut fabrikalarında incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz'a Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, bilgiler verdi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement