Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi - Son Dakika
Politika

Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi

- Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: "Ergenekonu savunan Ali Babacan ile mi aynı masaya oturacağım" Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'de partililer ile buluştu.

22.03.2022 15:37  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce:

"Ergenekonu savunan Ali Babacan ile mi aynı masaya oturacağım"

BALIKESİR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'de partililer ile buluştu. İnce, muhalefet partisi genel başkanlarından oluşan altılı masayı çok sert eleştirdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Balıkesir'de düzenlediği toplantıya katıldı. Partililere hitap eden İnce, "Buraya gelmeden önce bir pazar yerini gezdik. Ayın başında 2 lira olan soğan 5 lira. Patates 9 lira. Burası lüks bir market değil. Civciv euro ile olursa yumurta da 1,5 lira olur. Bugün kırmızı ete de yüzde 48 zam geldi. 28 değil, 38 değil. Tencerede et pişmiyor, dert pişiyor. Mezbahaların önü süt inekleri ile dolu. Millet süt ineklerini kestiriyor. Yemin kilosu 7 lira. Bunun iki çözümü var. ya ineklere perhiz yaptıracaklar, yada kestirecekler. 20 yılın sonunda tarım hayvancılık bitti. Sadece Balıkesir'i düzgün planlasak, sadece Balıkesir Türkiye'yi doyurur" dedi.

Genel Başkan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de kararsızlar yüzde 25'e çıkmış. Kararsızlar yakında birinci parti olacak. Bu iktidardan da bu muhalefetten de toptan kurtulmak lazım. Bana soruyorlar, altılı masada niye yoktun? Altılı masada olan birisi açıklama yapmış. Kumpas davalarını savunuyor. O FETÖ'cü yargıçların, bu ülkenin subaylarına, gazetecilerine kan kusturduğu, Silivri zindanlarında insanlara eziyet ettikleri olayları savunuyor. Ali Tatar canına kıydı onuruna dokunduğu için. Ergenekon ve Balyoz davalarını savunanlarla aynı masada oturanların eline Ali Tatar'ın kanı bulaşmıştır. Onlarda sorumludur. Türkiye'yi Suriyelilerle dolduranlarla mı oturacağım aynı masaya? Ergenekonu savunan Ali Babacan ile mi oturacağım aynı masaya? Ey CHP'liler size sesleniyorum. Siz kendinize yakıştırıyorsanız aynı masada oturmayı yakıştırın. Biz yakıştırmıyoruz. Onun için Memleket Partisi'ni kurduk. Bir metin çıkardınız ortaya, Temel Karamollaoğlu'nu kızdıracağız diye Atatürk diyemiyorsunuz. Eğitimi tarikatların, cemaatlerin elinden çekip alacağız diyemiyorsunuz. Yanlış yerde oynuyorsunuz. Bütün Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri çantada keklik görüp mavi boncuk dağıtmak. Böyle siyaset olur mu? Siyasetin bir duruşu olur, biz omurgalı siyaset yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İnce, "bugün Dünya Su Günü. Önümüzdeki 3 5 yıl içinde ciddi bir su problemimiz olacak. Türkiye 15 buçuk milyar dolar para ayırmalıdır su işine. Bütün Türkiye damlama sulamaya geçmelidir. Kanal İstanbul gibi boş hayallerle uğraşmayın, su işine yatırım yapmaya başlayın. Enerjide dışa bağımlılık yüzde 70. Taşkömürünün yüzde 40'ını Rusya'dan alıyoruz, petrol öyle, doğalgaz öyle. Vana, Putin'in elinde. Yenilenebilir enerjide ciddi yatırımlara hemen başlamalıyız. Üretim seferberliğine başlayalım dedim, şimdi başladılar konuşmaya. Tarım Bakanı, Adana'da Afrika'da verimli arazilerden söz ediyor. Dünyanın en verimli ovasında Afrika'dan bahsediyor" şeklinde konuştu.

Çözüm önerilerini sıralayan Muharrem İnce, "Çiğ süt desteklemelerini arttırın, yem desteği verin. Çobanların sigortasını devlet ödesin. Tarımda çalışan kadınların sigortasına devlet yardım etsin. Sokaklarda fide ve tohum dağıtalım. Bütün hazine arazilerini ektirelim. Bunun 4 ayağı var. Tohum olacak, mazot olacak, gübre olacak ve ilaç olacak. Bu 4 kalemde yardım etmezsen çiftçiye aç kalırsan. Rusya'dan gelecek ayçiçeği gemilerini beklersin. Bunları söylemek kolay değil"

Memleket Partili bir çiftçi ise süt fiyatları dolayısı ile eylem başlattığını söyleyerek siyah kurdele taktığını söyledi. Muharrem İnce'de siyah kurdeleyi kendisine takmasını istedi.

Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.

  • İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması
    23:38 İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması

    İstanbul'da polis ekipleri tarafından helikopter destekli olarak kent genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu başta olmak üzere birçok ilçede yapılan denetimlere, farklı şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Deniz polisi de Balat'tan botla denize açılarak uygulamaya destek verdi. Uygulama noktalarında araçlar detaylı arandı ve sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Narkotik köpeği ve polis helikopteri de uygulamaya katıldı.

  • Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı
    23:17 Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı

    Alanya'da CHP'den seçilen belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına borç listesi ve aylık gelir gider dengesi afişi astı. MHP ise cevap olarak aylık gelir gider dengesi afişini teşkilat binasına astı.

  • AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti
    23:13 AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti

    Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Gazze'de 2,3 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 140 meslektaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

  • İngiltere'de İsrail'e silah satışına karşı protesto gösterisi düzenlendi
    22:58 İngiltere'de İsrail'e silah satışına karşı protesto gösterisi düzenlendi

    İngiltere'de Filistin'le dayanışma gösterisi düzenleyen yüzlerce gösterici, İsrail'e silah satışının durdurulması ve Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı. Göstericiler, İngiltere Parlamentosu önündeki Parlamento Meydanı'nda toplandı. İşçi Partisi milletvekilleri Ribeiro-Addy ve Butler, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek hükümetin İsrail'e silah satışını durdurmasını istedi. Karşı eylem düzenleyen İsrail destekçisi bir kişi gözaltına alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvay-ı Milliye çıkışına Hamas'tan ilk sözler: Gurur duyduk
    22:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvay-ı Milliye çıkışına Hamas'tan ilk sözler: Gurur duyduk

    Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra yazılı açıklama yaparak, Erdoğan'ın Filistin halkının özgürlük ve topraklarını kurtarma amacındaki mücadelesini takdirle karşıladıklarını belirtti. Hamas, Erdoğan'ın cesur açıklamalarının ve onurlu duruşunun, Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırdığını ifade etti.


Advertisement