Muharrem İnce: "Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü" - - Son Dakika
Politika

Muharrem İnce: "Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü" -

Muharrem İnce: "Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü" -

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bilecik'te katıldığı seçim çalışmalarında "Buradan milletvekili olarak geçtim, parti meclisi üyesi olarak geçtim, grup başkan vekili olarak geçtim. Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü" dedi.

03.03.2014 21:49

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bilecik'te katıldığı seçim çalışmalarında "Buradan milletvekili olarak geçtim, parti meclisi üyesi olarak geçtim, grup başkan vekili olarak geçtim. Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü" dedi.

İnce, Bilecik'e bağlı Bayırköy beldesindeki seçim irtibat bürosunu ziyaretinde partililerle yaptığı konuşmada, yıllardır ilçeye gelip gittiğini, babasının kamyon şoförlüğü döneminde de bu yolları defalarca aştıklarını belirtti. Babasının yanında muavin olarak geçtiği yoldan daha sonra öğretmen olarak geçtiğini ifade eden İnce, "Bu yoldan CHP'nin il başkanı olarak geçtim. Buradan milletvekili olarak geçtim, parti meclisi üyesi olarak geçtim, grup başkan vekili olara geçtim. Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü. 30 Mart günü yaşayacağımız seçim, 'ampul' ile 'altı okun' seçimi değildir. 30 Mart günü yaşayacağımız seçim, CHP - AKP seçimi değildir. 30 Mart günü yapacağımız seçim, milletin parasını çalanlarla, milletin parasını korumak isteyenlerin seçimidir" dedi.

- Dış politika

İktidarın sürdürdüğü ve özellikle Suriye'ye yönelik uygulanan dış politikayı eleştiren İnce, "Sınır komşumuz PKK mı, PYD mi, El Kaide mi, İşid mi belli değil. Kıbrıs elden gidiyor. PKK açıklama yapıyor, 'Seçimden sonra özerklik ilan edeceğim' diyor. Şehitlerimizin kemiği sızlıyor. Bakın, memleketi ne hale getirdiler" dedi.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'yavru muhalefet', 'Onun daha çocuğu bile yok' gibi söylemlerinin siyaset meydanlarında konuşulacak şeyler olmadığını" ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'yi çocuğu olmadığı için, evlenmediği için eleştiriyor. Ne kadar ayıp, günah. Bir insanın tercihidir evlenmeyebilir, evlenir çocuğu olmaz. Evlenir çocuğu olur, Allah göstermesin çocuğunu kaybeder, yine çocuksuz kalır. Bunlar siyaset meydanlarında konuşulacak şeyler mi Allah aşkına. CHP'ye geliyor, 'Ana muhalefetin genel müdürü' diyor genel başkanımıza. Doğru, bizim genel başkanımız, SSK'da genel müdürlük yaptı. Namusuyla bir iş yapmış, ne var bunda. Sen, sucuk fabrikasında müdür bile olamadın. Sucuk fabrikasında muhasebeciydi, sonra ne oldu biliyor musunuz? Sucuk fabrikası battı. Bakın, bir gün geliyor sağcı oluyor, öbür gün CHP'yi sosyalist enternasyonale şikayet ediyor solcu oluyor. Sonra papaz elbisesi giyiyor, sonra çevreci oluyor, El Kaideci oluyor, El Nusracı oluyor. Yakında bunları 'elvedacı' yapacağız. İmralı'ya gidiyor, şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. İstanbul'a geliyor Adnan Sensesçi oluyor, Diyarbakır'a gidiyor, Şivan Perwerci oluyor. Bilecik'te şehit babası, Diyarbakır'da, Barzani'nin eş başkanı oluyor. Ayakkabı mağazası gibi, her numara var bunlarda. Bunlar her şey oluyor, bir adam olamıyorlar, bir de Atatürkçü olamıyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, CHP Bayırköy Belediye Başkan adayı Rakin Çakır'ı tanıtan İnce, beraberindekilerle birlikte merkeze bağlı Vezirhan beldesine gitti.

-muharrem ince

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Muharrem İnce: 'Yakında bakan olarak geçeceğim, ışık göründü' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement