Murat Köse: "ANKAPARK'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız" - Son Dakika
Politika

Murat Köse: "ANKAPARK'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız"

Murat Köse: "ANKAPARK'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız" Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Köse ve AK Partili Meclis üyeleri, 18 Temmuzda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ANKAPARK'ta basın...

28.07.2022 02:52  Güncelleme: 02:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Köse: "ANKAPARK'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız"

ANKARA - Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Köse ve AK Partili Meclis üyeleri, 18 Temmuzda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ANKAPARK'ta basın açıklaması yaptı. Açık otobüsler ile ANKAPARK içerisinde turlayarak incelemelerde bulunan Murat Köse'ye diğer ilçe belediye başkanları eşlik etti.

"ANKAPARK'ta oluşan bu kamu zararının bir an evvel tespit edilerek sorumlular adalet önünde hesap vermeli"

Maliyeti 801 milyon dolar olan ve 18 Temmuz günü ABB'ye devredilen ANKAPARK'ta bir basın açıklaması düzenleyen Murat Köse parkın bu hale gelmesinde sorumlu olan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirterek, "2019 mart ayında açıldığında ANKAPARK yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Avrupa'nın en büyük Dünya'nın ise ikinci büyük parkıydı. Şu an gördüğümüz manzarada ise ANKAPARK bir bölümü ile aslında hayalet bir parka dönüştürülmeye çalışılmış. ANKAPARK'a yapılan yatırım ve Ankaralı hemşerilerimizin milyonları ve milli servet çürütülmüş ve heba edilmiş durumda. Burada tam bir ihmal ve iş bilmezlik ile oluşan kamu zararı söz konusudur. ANKAPARK'ta oluşan bu kamu zararının bir an evvel tespit edilerek sorumluların adalet önünde hesap vermesi lazım. Avrupa'nın en büyük tema parkı olarak inşa edilen ve hizmete açılan aylarca yüz binlerce insanın gelip ziyaret ettiği ANKAPARK enkaz haline getirilmesinin sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'tır. ABB meclisinde bir önerge vererek, komisyon marifeti ile ANKAPARK'ta oluşan zararın tam olarak tespit edilmesini ve sorumluların cezalandırılması açısından oluşan kamu zararının ödenmesini Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Sürekli güvenlik kameralarıyla izlenen tesis içerisinde hırsızlık olayları nasıl olur"

Devir alındığı günden itibaren önce basın mensupları daha sonrasında tüm vatandaşların gezmesi için turlar düzenlenen ANKAPARK'ta bugün Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse bir basın açıklaması düzenledi. Gerçekleştirilen Basın açıklamasında ANKAPARK içerisinde yaşanan hırsızlık olaylarına değinen Murat Köse, 24 saat güvenlik kameraların olduğu bu alanda hırsızlık olaylarının nasıl yaşandığını anlayamadığını söyleyerek, "ABB yönetimi maalesef enkaz edebiyatı yaparak ANKAPARK'ı enkaza çevirmiştir. Mansur Yavaş, verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı gibi milli servet olarak inşa edilen ANKAPARK gibi böylesine devasa bir projeyi maalesef siyasi hırsı uğruna devri sabık haline dönüştürerek enkaz haline dönüştürmüştür. Burada ki tüm oyuncaklar ve tüm donanımlar Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilerek buraya koyulmuştur. Burada tahrip edilen donanımların tamamı aslında tescillidir ve önce ABB ve devamında da Atatürk Orman Çiftliği'nin malıdır, aslında burası milletin malıdır. ANKAPARK'ta ki oyuncaklar ve donanımlar bu süreçte en azından korunmalıydı. Burada bulunan malzemelerin doğal ortamdan etkilendiğini ifade ediyorlar. Doğal ortamdan etkilenmesinin önüne geçilmeliydi. Özellikle dışarıda bulunan oyuncaklar yağmurdan, kardan ve güneşten etkilenmemeleri için çok basit tedbirler alınabilirdi. ANKAPARK'ta çok sayıda hırsızlık olduğunu kendileri ifade ettiler. ABB, ANFA Güvenlik tarafından 24 saat korunan ve güvenlik kameralarıyla izlenen böyle bir tesis içerisinde nasıl olurda hırsızlık olayları olur bunu anlamak mümkün değil. Bununla ilgili bir araştırma önerisi vereceğiz" dedi.

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile birlikte ANKAPARK'ın bir kısmını da yürüyerek gezdi.

Murat Köse: "ANKAPARK\'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Murat Köse: 'ANKAPARK'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

  • 17 seçmen olan köyün yeni muhtarı eşinden devraldı
    12:44 17 seçmen olan köyün yeni muhtarı eşinden devraldı

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahintek, 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devralarak köyün yeni muhtarı oldu. Tek aday olarak seçime katılan Şahintek, 17 seçmenin bulunduğu köyde oyların tamamını alarak muhtar seçildi. Eşinin 15 yıldır muhtarlık yaptığı süre boyunca işlerin ilerleyişini öğrenen Şahintek, köyün eksikliklerini gidermek için çalışmalara başladı.


Advertisement