Mursi'yle İlgili İdam Kararının Onanması Sosyal Medyayı Salladı - Son Dakika
Politika

Mursi'yle İlgili İdam Kararının Onanması Sosyal Medyayı Salladı

Mursi\'yle İlgili İdam Kararının Onanması Sosyal Medyayı Salladı

Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili verilen idam kararının onanmasının ardından, Türkiye'deki gazeteci ve siyasilerden, Twitter üzerinden tepkiler geldi.

16.06.2015 16:51  Güncelleme: 17:11

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili verilen idam cezasının onanmasının hemen ardından, Türkiye'deki gazeteci, siyasi ve ünlü simalar, Twitter üzerinden idam kararına tepkilerini gösterdiler.

YALÇIN AKDOĞAN: YAZIKLAR OLSUN

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan idam kararının onanmasının ardından Twitter hesabından, "Mısır'da milletin seçilmiş iktidarına darbe yapanlara, idam kararı alanlara, darbeye sessiz kalanlara ve selam çakanlara yazıklar olsun" açıklamasında bulundu.

İşte o tweet:

"AYNI ŞEYLER FAZLASIYLA BAŞINIZA GELE"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Melih Gökçek ise Twitter hesabından Mursi'nin fotoğrafını paylaşıp, karara tepki göstermeyenlere tepki gösterdi.

İşte Gökçek'in sitem ettiği o tweet:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, "Türkiye Menderes ve arkadaşlarının idam kararlarının verildiği mekanı demokrasi ve hukuk adına sembol bir mekan haline getirirken, kardeş Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında müebbet ve idam kararlarının verildiğinin duyulması ne büyük acıdır. Bu kararları verenler Türkiye'nin geçmişine baksınlar..Yassıada'da Başbakan ve Bakanlar hakkında idam kararı verenler lanetle anılıyor bugün. Aynısı Mursi hakkında bu kararları verenler için de geçerli olacak. Türkiye'nin çektiği acıları Mısır çekmesin.." yazarak idam kararının onanmasına karşı duyduğu tepkiyi yansıttı.

GAZETECİLERDEN TEPKİLER

İdam kararının onanmasın ardından bir tepkide gazeteci Nevzat Çiçek'ten geldi. Twitter hesabından açıklamada bulunan Çiçek " Seçilmiş olsanda idam kararı verebiliyor vahşiler." yazdı.

Gazeteci Hilal Kaplan ve Esra Elönü'de idam kararının onanmasına tepki gösteren isimler arasında yer aldı.Twitter hesabından, Kaplan, "Asmadılar, yargıladılar..." yazarken, Elönü, " Mursi'nin imanını idam edemezsiniz" yazdı.


Son Dakika Politika Mursi'yle İlgili İdam Kararının Onanması Sosyal Medyayı Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • işte hristiyanlar: haçlı birliklerinin bütün oyunları bir bir gerçekleşiyor. sırada iran ve Türkiye var. turkiyeyede zaten AKP yı dusurerek büyük darbe vuruldu. 2 2 Yanıtla
  • Muharrem: Mursi'ler bitmez.. Bitiremezsiniz.. Vaz geçin bu şerefsizliklerden, masumların canına kıymaktan.. Siz müslüman bir ülke olsaydınız Mursi yi yargılamaz, ödüllendirirdiniz.. 0 3 Yanıtla
  • Gürcan Karagöz: Sayın Tayyip acaba Türkiye'de hukukuk olduğunu düşünüyor mu? 2 0 Yanıtla
  • Saban ulu: İdam olamaz olmamali allah muslumanlarin yanindadir mursiyi olumden korkmaz 1 1 Yanıtla
  • GURBETCI: SADECE BIRLESMIS MILLETLERIN NASIL BI TUTUM ALACAGINI BEKLIYORUM.SONUCU TAHMIN EDIYORUM AMA INSALLAH BU SEFER YANILMIS OLURUM.AVRUPA BIRLIGINE .GIRMEYE UGRASAN BUTUN ULKELERE BIR CEVAP OLACAK TUTUMLARI. 0 0 Yanıtla
  • Uyan Türkiye: müslüman lar dünyada zulüm altında buna seyirci kalırsa k Cenabı hak q nasıl hesap veririz mahşer de. uyan Türkiye ey müminler oynanan oyuna seyirci kalmayalim dört bi yanımız yanıyor bu ateş bize sicramamasi uyanik olmalıyız 0 0 Yanıtla
  • realite: sira kime geldi acaba ? 0 0 Yanıtla

Advertisement