'Ölüleri Ağzına Alma Dirilerle Hesaplaş' - Son Dakika
Politika

'Ölüleri Ağzına Alma Dirilerle Hesaplaş'

\'Ölüleri Ağzına Alma Dirilerle Hesaplaş\'

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Erdoğan'ın 'Bize kefen giydirmek istiyorlar' Sözünü Eleştirdi.

11.08.2010 15:47

CUMHURİYET Halk Partisi MYK Üyesi Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bize kefen giydirmek istiyorlar' sözünü eleştirerek, "Başbakan bu ülkede sadece sana değil hiç kimseye kefen giydirilmeyecek. Ölüleri ağzına alma. Sen şimdi ölüleri bırak. Sen bu dirilerle meşgul ol. Hesabın varsa dirilerle hesaplaş."dedi.

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin partisinin Tekirdağ İl Başkanlığın ziyarat etti. Burada Tekin, Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, CHPİl Başkanı Kadir Albayrak ve partililerle sohbet etti. Burada gazetecilere açıklakmalarda bulunan Tekin, başbakan Erdoğan'a yüklendi.

ÖLÜLERİ BIRAK DİRİLERLE HESAPLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bize kefen giydirmek istiyorlar' sözünü eleştiren Tekin, "Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nu 2-3 gündür kamuoyunda da izliyorum, Başbakan dahil olmak üzere bakanları, genel başkan yardımcıları ve onlar yetmedi belediye başkanlarının kimyası bozuldu. Başbakanın sıkça kullandığı 'Bunların demokrasi anlayışı bu. Bize kefen giydirmek istiyorlar' sözü var. Başbakan merak etmesin bu ülkede hiç kimseye kefen giydirilmeyecek. Bunu bilsin. Bizim bu mübarek günde senden bir ricamız var. Ölüleri ağzına alma. Önce Mustafa Kemal Atatürk ile uğraştın. Yetmedi İsmet İnönü ile meşgul oldun. Yetmedi Menderesle meşgul oldun, o da yetmedi Özal ile meşgul oldun. Sen şimdi ölüleri bırak. Sen bu dirilerle meşgul ol. Hesabın varsa dirilerle hesaplaş. Dirilerle hesaplaşacak bir durum olmayınca doğal olarak ölülerle meşgul." dedi.

HESABIN VARSA BUGÜN VER

CHP iktidarında Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divan'a götüreceklerini ifade eden Tekin, "CHP ne diyor. CHP diyor ki Başbakan sen nasılki 2003 yılında bu ülkenin başbakanı, bakanlarını yüce divana götürdün hesap sordunsa, bizim iktidarımızda döneminde de biz eğer bugün verecek hesabın varsa bugün ver seni biz yüce divan götürmeyelim. Biz kimseyi yüce divana götürmek istemeyiz." dedi.

Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye ait olduğu iddia edilen seks görüntüleri hakkında görüşü sorulması üzerine Tekin, "Siyasetin bu kadar kirlendiği çirkinleştiği bir dönem yaşıyoruz. İnsanların özel yaşamları siyaset malzemesi edilecek hale gelmişse Türkiye demokrasisi büyük yara almış demektir. Türk siyasetçisi eğer hesap verecekse dinarla dirhem arasındaki hesabı verecektir. Hiç kimsenin özel yaşamı kimseyi ilgilendirmez." dedi. Tekin konuşmasının ardından CHPÆye katılanlara parti rozetini taktı.

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ,DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Ölüleri Ağzına Alma Dirilerle Hesaplaş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement