Ortahisar Belediye Başkanı Genç 8 yıllık görev süresini değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Ortahisar Belediye Başkanı Genç 8 yıllık görev süresini değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç 8 yıllık görev süresini değerlendirdi

Trabzon'un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 8 yıllık görev süresini bugün düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

05.01.2023 15:27  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 8 yıllık görev süresini bugün düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

Ortahisar Belediyesi'nin kuruluşundan itibaren yapılan çalışmaları ve projeleri bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile özetleyen Genç "Bir taraftan belediyemizin kurulum çalışmasını bir taraftan da fiziki yapısını oluştururken diğer taraftan kadro yapılaşmasını da oluşturduk" dedi.

Milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialar ile ilgili olarak da konuşan Genç "Beni milletvekilliği gibi en üst platformda görmek isteyenler, yakıştıranlar oldu, kendi adıma ifade edeyim güzel yorumlar yapıldı. Açık ve net şekilde ifade edeyim. Benim milletvekilliği için girişimim, adaylığım söz konusu değil. Görevimizi, hakkıyla yapmanın peşindeyiz. 20 yıldır halkına hizmete kendisini adamış biri olarak, gece gündüz demeden bu ülkenin kalkınması ve Türkiye'nin yüz yılı hedeflerini gerçekleştirmesi için Cumhurbaşkanımızın ilk turda yeniden seçilmesi için elimizden ne geliyorsa o gayretin içinde olacağız. Şayet Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz, resen bir karar verirse ona da uyarım. Daha önce milletvekilliği için çalışmamız oldu. Bu makama geldik. Genel Merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın resen takdiri olursa O şekilde adaylığım söz konusu olabilir. Bunun dışında benim herhangi bir çabam, çalışmam olmamıştır" diye konuştu.

"Trabzon Akvaryumu 219 bin 447 kişi burayı ziyaret etti"

Belediye olarak önemli hizmetleri arasında yer alan Trabzon Akvaryum'un şehrin turizmine önemli bir katkı sağladığını da kaydeden Genç "Hem hemşehrilerimiz için hem de turistler için çok güzel bir alan oluştu. Biz bunu yeraltında bir tünelin içerisinde yaparak dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Sit alanı olması nedeniyle zor prosedürleri aştık. Şu anda Türkiye'de bütün akvaryumlarda sunulan canlıları burada teşhir ediyoruz. Bütün tahminlerimizin üstünde bugüne kadar 219 bin 447 kişi burayı ziyaret etti. Resmi rakam bu. Bunların 32 bin 781'i yabancı" ifadelerini kullandı.

Güney Çevre Yolu ile ilgili sorularını da cevaplandıran Genç "Güney Çevre Yolu daha önceki dönemlerde de konuştuğumuz, şehrin 30 yılında konuşulan bir konu. Şehrin gelişimi bakımından hakikaten önemsiyoruz. Alternatif aks oluşturmak adına düşüncemiz, hedefimiz, hayalimiz var. Ben bunu yakinen takip eden bir yöneticiyim. Geçtiğimiz hafta Ankara ziyaretimizde de görüştük. Kısa zamanda inşallah 1. etap olarak nitelendirilen Akçaabat - Yıldızlı arası bölümde uygulama projesi tamamlandı. Güzel bir adım atılacak. Bir hayalin gerçekleşmesine tanık olacağız" diye konuştu.

Genç, Ortahisar Belediyesi olarak kendisine yeten ve ekonomik anlamda kendisini çekip çeviren bir belediye olduklarını da vurgulayarak şunları söyledi:

"Belediyemizin hiç bir ödemesi 3 ayı sarkmamıştır. Mali disiplini gözetmeye çalıştık. Şu anda biz kredibilitemiz yüksek olduğundan şöyle bir yöntem izleyebilirdik. Pandemi başladığı andan bugüne kadar İller Bankası'ndan 1 lira kredi kullanmadım. Kendi imkanlarımız ve kendi gelirlerimizle, işlerimizi yapıyoruz. Kredi kullanmaktan öte, Kalkınma Ajansları ve Bakanlıklardan destek alıyoruz. Bugün varız, yarın yokuz. Benim başkan olarak mümkün olduğunca iyi bir ekonomi ile gelecek başkana belediyeyi devretmem lazım. 2022 yılında gelir üreten taşınmaz da elde ettik. O nedenle bütçemiz fazla verdi. Bütçe açığımız olmadı. Ek bütçeyle artı durumdayız. 2022 yılında 501 milyon gider bütçemiz, 588 milyon TL ise gelir bütçesi olarak gerçekleşti. Yani gelir giderden 87 milyon daha fazla devretti. 2023 yılı bütçemiz ise 799 milyon TL olarak ön gördük. İnşallah bu yıl bu bütçeyi icra etmeye çalışacağız. Ekonomik olarak zorluğumuz, darlığımız yok."

Toplantının bitiminde basın mensupları Başkan Genç'e sürpriz yaparak, doğum gününü pasta eşliğinde kutladı. Gazetecilerle birlikte pastayı kesen Genç, onlara teşekkürlerini iletti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ortahisar Belediye Başkanı Genç 8 yıllık görev süresini değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement