Oylamaya Katılan DYP'li Vekil Veryansın Etti - Son Dakika
Politika

Oylamaya Katılan DYP'li Vekil Veryansın Etti

Oylamaya Katılan DYP\'li Vekil Veryansın Etti

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, Partisinden İstifa Etmeyeceğini Belirterek, Aba Altından Nasıl Sopa Gösterildiğini Anlattı.

30.04.2007 14:54

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, partisinden istifa etmeyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokratik olmadığını savunanlar, antidemokratik bir davranış sergileyerek oylamaya katılacak milletvekillerine 'bir daha milletvekili olamayacaklarını' ima edip aba altından sopar göstermiştir. Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan olarak sorumluluğumun gereği halkın iradesini ve demokrasinin saygınlığını 'ihanet ederek' sırtından hançerlemedim. Milletimin bana yüklemiş olduğu göreve

ve sorumluluğu ifade etmek üzürü 11. Cumhurbaşkanlığı seçimine katıldım" dedi.

Parlamento'da bir basın toplantısı düzenleyen Eraslan, her milletvekilinin 11. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili oylamaya katılmasının görevi olduğunu belirterek, "İçinde olduğumuz bu süreçte TBMM'de temsil edilen muhalefet partileri bir takım ikbal ve siyasi kaygılar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini ve parlamentoyu, demokratik sistemlere yakışmayacak şekilde protesto etmiş, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesini sğlamıştır. Yaşanan bu gelişmeler ülkemizde gergin ibr

havanın oluşmasına neden olmakla beraber Türk siyasetini ve demokrasisini dünya kamuoyunda küçük düşürmüştür. Parlamenter demokrasilerde siyasal sorunlar meclis çatısı altında çözülmelidir. Demokratik duruşların halka ve dünya kamuoyuna izahı her zaman mümkündür. Fakat antidemokratik duruşların izahı hiçbir zaman yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Statükacu çözümlerin hiçbir şekilde çözüm olmadığını, bunun tarihte örnekleri bulunduğunu ifade eden Eraslan, "Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan olarak sorumluluğumun gereği halkın iradesini ve demokrasinin saygınlığını 'ihanet ederek' sırtından hançerlemedim. Milletimin bana yüklemiş olduğu göreve ve sorumluluğu ifade etmek üzürü 11. Cumhurbaşkanlığı seçimine katıldım. Hem her şey demokrati ölçüler içinde olmalı diyeceksiniz hem de antidemokratik ve statükocu anlayışla meseleleri çözmeye çalışacaksınız.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokratik olmadığını savunanlar, antidemokratik bir davranış sergileyerek oylamaya katılacak milletvekillerine 'bir daha milletvekili olamayacaklarını' ima edip aba altından sopar göstermiştir. Bunların demokrasi anlayışı, açıkca kendi aldıkları karara uymazlarsa lider sultasını kullanarak milletvekillerinin her üradelerine ipotek koyup, ihraç kararı almaktadır" ifadelerine yer verdi.

Eraslan basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bir soru üzerine istifa etmeyeceğini ancak kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna sevk edilmesindeki süreci bekleyeceğini söyledi. Eraslan, istifa etmesi halinde bağımsız kalmayı düşündüğünü, bir ikbal beklemediğini ve milletvekili doğmadığını kaydetti.

Eraslan, bir soru üzerine de Mehmet Ağar'a kendi düşüncelerini söylediğini Ağar'ın kendilerini dinleyip, bir şey söylemediğini, görüşlerini, oylamadan yarım saat önce düzenlediği basın toplantısında açıkladığını, o sırada kendilerinin de bu görüşleri öğrendiğini kaydetti.

Eraslan bir soru üzerine de Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarından kendisinin haberi olmadığını belirterek, Ağar'ın da böyle bir şeyden haberi olmadığını düşündüğünü kaydettti.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Oylamaya Katılan DYP'li Vekil Veryansın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement