Öztürk: "Bizi Başka Türlü Anlatıyorlar" - Son Dakika
Politika

Öztürk: "Bizi Başka Türlü Anlatıyorlar"

Öztürk: "Bizi Başka Türlü Anlatıyorlar"

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP'nin Avrupa'daki sosyal demokratlar ve sosyalistler tarafından 'faşist' olarak tanımlandığını belirterek; "Avrupa'daki sosyal demokratlar ve sosyalistler CHP'yi faşist olarak tanımlıyor."

23.10.2013 12:30

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP'nin Avrupa'daki sosyal demokratlar ve sosyalistler tarafından 'faşist' olarak tanımlandığını belirterek; "Avrupa'daki sosyal demokratlar ve sosyalistler CHP'yi faşist olarak tanımlıyor. Bu çok ağrımıza gitti" dedi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyeler, Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi. 60 üzerinde belediye başkanının bir araya geldiği buluşma Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın açılış konuşmasıyla başladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, 5216 ve 5393 sayılı yasaların 'garabet' olduğunu, bu sebeple demokratik ve katılımcı yerel yönetimlerden söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Sosyal demokrat belediyelerin gelişime ayak uydurabilmesi için işbirliğinin önemine değinen Başkan Durak, SODEM çatısı altında üç yıla yakındır nitelikli çalışmalar gerçekleştirdiklerini açıklayarak şöyle konuştu: "Sosyal demokrat belediyeler olarak amacımız ülkemizde uygulanan eğitim politikalarının dayatmaya çalıştığı olumsuzluklardan genç nesillerimizi korumak sadece ekonomik yetersizlikler nedeniyle çocuk ve gençlerimizin sistemin dışında kalmasının önüne geçebilmektedir."

"AVRUPALILAR CHP'Yİ FAŞİST OLARAK BİLİYOR"

Kadıköy Belediye Başkanı ve SODEM Başkanı Selami Öztürk, derneğin kuruluş amacı ve ihtiyaçları noktasında iki ana temeli bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Biri Türkiye ve dünyada genel seçimleri alabilmek için önce yerelde iktidar olmanız ve güçlü olmanız gerekiyor. Bunu pekiştirmek ve özümsetmek için bir araya geldik. İkincisi yurt dışına gittiğimizde Avrupa'daki sosyal demokratlar ve sosyalistler CHP'yi faşist olarak tanımlıyor. Bu çok ağrımıza gitti."

CHP'yi sivil toplum kuruluş temsilcilerine anlatan bir siyasi örgütlenme olmadığını belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi başka türlü anlatıyorlar. Hocanın adamları ve AK Parti'nin örgütleri anlatıyor. Bizim kendimizi ifade edebileceğimiz bir sivil örgütlenmeye ihtiyacımızın olduğuna gittik. Genel başkanımızla konuyu paylaştık. Avrupa'da Brüksel'de üç yıldır Türkiye'deki insan hakları ihlalleri, tek adam yönetimini her şeyi çok açık şekilde anlattık. AB'nin bu toplantılarını AK Parti düzenliyordu. Dolayısı ile Antalya'da yapılan toplantıda belediye başkanımız uzun süredir Türkiye'deki insan hakları ihlallerini anlattı ve Avrupalılar durumdan çok rahatsız oldu. Türkiye'de bazı aşamaları kat etmenin dışarıda yapılacak işbirlikleri ile olduğu çok açık. Biz bir aileyiz. Uzun süredir CHP'li belediyelere polis baskınları yapılıyor. Bu belediyeler sahipsiz tek başına kaldı. Dedik ki, 'bakınız bu bir siyasal baskıdır. Bir günahımız olsa bizi yaşatmazlar' dedik. 'Bize sahip çıkın' dedik. İzmir'e yapılan baskı ile her şey su yüzüne çıktı. Ondan sonra da Türkiye'deki tüm CHP'li belediyeler son derece hükümetin baskılarına rağmen başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Hükümet bir çöpünü bile vermezken hiçbir pisliğe bulaşmadan dimdik ayakta durmayı başarabilmişlerdir. Şeyhler uçmaz. Şeyhleri müritleri uçurur. Biz bir araya gelirsek ve birlik olursak bu partiyi uçururuz."

"GEZİ RUHUNU YAYALIM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, hükümetin 11 yıllık iktidarın da yaptıklarının bir elin beş parmağının geçmediğini öne sürdü. Başkan Kocaoğlu; Gezi ruhunu Türkiye'nin her türlü kılcal damarlarına yaymak, halkla birlikte çocuklarımızın geleceğini korumaktan başka çare olmadığını söyledi.

"Biz aday olacaksak herkes şapkasını önüne koyacaktır. Ayrılıkları, parti içi sürtüşmeleri, ufak tefek hesapları kenara bırakacak ve tek vücut direnecektir" diyen Kocaoğlu, "Direnmeyecek arkadaş bensem, yapmayayım arkadaşlar. Bizim genel merkezimiz iktidar olacaksa yerelde yoğun bir çaba gösterip, siyasetin kılcal damarlarını dolaşarak bir koltuk, bir meclis üyesi artırmak için uyum içerisinde çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce'nün üstlendiği "Gençlerin İstihdama Katılımı" konulu panel yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Öztürk: 'Bizi Başka Türlü Anlatıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement