Parti Amasra Teşkilatı İftarında Konuştu - Son Dakika
Politika

Parti Amasra Teşkilatı İftarında Konuştu

Parti Amasra Teşkilatı İftarında Konuştu

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ, AK Parti Amasra İlçe Başkanlığının Düzenlemiş Olduğu İftar Yemeğine Katıldı

18.08.2010 12:15  Güncelleme: 14:15

Milletvekili TUNÇ, konuşmasında Ramazan bayramının hemen ertesi gün 12 Eylül referandumu gerçekleşecek, milletimiz verdiği kararla demokrasi bayramını kutlayacak" dedi.

AK Parti Amasra İlçe teşkilatının Amasra Kontaş Tesislerinde düzenlediği iftar yemeğine AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ'un yanı sıra, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup ULUPINAR, Amasra İlçe Başkanı Hasan BALCI, teşkilat mensupları, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı. AK Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan BALCI iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, yemeğe katılanlara teşekkür etti. BALCI, 12 eylülde gerçekleşecek referanduma Amasra halkı olarak EVET diyeceğiz dedi.

Milletvekili TUNÇ'ta yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu bütün siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yıllarca dile getirdiğini belirterek, "AK Parti'nin yeni anayasa için uzattığı uzlaşma elini muhalefet partileri kabul etmedi ve ülkemiz için değişmesinde aciliyet arzeden 26 adet madde TBMM'inden geçti ve şimdi sıra milletimizde, milletimiz 12 eylülde en doğru kararı verecek ve Anayasamızdaki darbe izlerini silecek" dedi.

AK Parti kendi yargısını oluşturuyor diyenlere "el insaf" diyen Milletvekili TUNÇ, açıp okuyun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun seçimini Yargıtay'daki 126 kişinin yapması mı daha demokratik, tüm Türkiye genelinde 10 binlerce hakim ve savcının seçmesi mi?, Adalet Bakanının hakimlerin tayini terfisi ve denetimleri üzerindeki etkisi Anayasa değişikliği ile ortadan kaldırılarak, bu konular HSYK'na devredildiği halde muhalefetin AK Parti yargıyı ele geçiriyor şeklindeki eleştiriler tamamen çarpıtmadır" dedi.

Milletvekili TUNÇ, Genel Maden İş Sendikası Başkanını da eleştirerek, bir sendika eğer memura toplu sözleşme getiren bir Anayasa değişikliğine hayır diyorsa, temel hak ve özgürlükleri genişleten Anayasa değişikliklerine hayır diyorsa, demokratik hukuk devleti ilkelerini güçlendiren değişikliklere hayır diyorsa, bu sendikanın işçinin menfaati için çalıştığını söylemek mümkün değildir" dedi.

Milletvekili TUNÇ, gündüzde Bartın Merkez'de esnaf ziyaretleri yaparak, esnaflara ve müşterilere Anayasa değişikliği kitapçığını dağıttı. TUNÇ, esnaflardan daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için EVET oyu vermelerini istedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Parti Amasra Teşkilatı İftarında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement