Gümüşhane'de muhtarlar günü kutlandı - Son Dakika
Politika

Gümüşhane'de muhtarlar günü kutlandı

Gümüşhane\'de muhtarlar günü kutlandı

Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.10.2021 20:23  Güncelleme: 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk etkinlik Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleşti. Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Emir Osman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtına Çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona eren programa müteakip her iki dernek yönetim kurulu üyeleri Vali Kamuran Taşbilek'i makamında ziyaret ederek buket sundu.

"Muhtarlar vatandaşımızın devlet ile olan muhabbetinde en önemli köprüdür"

Ziyarette konuşan Vali Taşbilek, Türkiye'de yönetim sisteminin temel taşlarından olan muhtarların kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor. Bu devletimizin ve milletimizin sizlere olan minnetinin bir nişanesidir. Biz de bu vesile ile sizlere duyduğumuz minneti tekrar ifade etmek istiyoruz. Devlet geleneğinde muhtarlık müessesesi oldukça önemlidir. Muhtarlar vatandaşımızın devlet ile olan muhabbetinde en önemli köprüdür. Hem devletimiz hem de şahsım adına gününüzü en içten dileklerim ile kutlayarak bugüne kadar göstermiş olduğunuz hizmetler dolayısıyla sonsuz şükranlarımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

"Pandemide sizler olmasaydınız vatandaşlarımızın ihtiyaç ve mağduriyetlerini gidermek noktasında sıkıntılar yaşardık"

Özellikle Covid-19 salgını sürecinde muhtarlık müessesesinin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü dile getiren Vali Taşbilek, "Bizler sizlere ulaşarak vatandaşımıza ulaştık. Sizler olmasaydınız vatandaşlarımızın ihtiyaç ve mağduriyetlerini gidermek noktasında sıkıntılar yaşardık. Sizler sayesinde hiçbir koşulsuzluğa fırsat vermeden milletimizin ihtiyaçları giderildi" diye konuştu.

"Muhtarlarımız son yıllarda özellikle bu pandemi sürecinde çok önemli görevler üstlendiler"

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir de 2016 yılından itibaren kutlanmaya başlanan muhtarlar gününün ilan edilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ederek, "Muhtarlarımıza göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız son yıllarda özellikle bu pandemi sürecinde çok önemli görevler üstlendiler. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz" ifadelerini kullanırken Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Emir Osman Yılmaz ise kabulünden dolayı Vali Taşbilek'e teşekkür etti.

"Muhtarlarında belirli haklarının kanunlar ile belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum"

Heyet daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i ziyaret ederek buket takdim etti. Ziyarette Başkan Çimen, "Muhtarlık, devletle milleti birleştiren adeta bir köprü görevi görüyor. Demokrasinin gereği de muhtarlık ile başlıyor. Bizlerin görmeyen gözü, duymayan kulağı sizlersiniz. Yerel seçimlerde hep beraber seçiliyoruz ve hizmet etme yolumuz sizlerle beraber başlıyor. İnsanlığa hizmet etmek güzel bir şey. Sizleri baş tacımız yaptık. Belediyeler içerisinde muhtarlıklar ile ilgili müdürlüklerin olması gerektiği kanısındayım. Muhtarlarında belirli haklarının kanunlar ile belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin ortak amacı şehrimize hizmet edebilmek" ifadelerini kullandı.

Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından Sema Doğan Yaşam Alanında köy ve mahalle muhtarlarının onuruna verilen yemekle program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümüşhane'de muhtarlar günü kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement