Saadet Partisi İzmir'de Yerel Seçimlerde 1 Nisan Şakası Yapacak - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi İzmir'de Yerel Seçimlerde 1 Nisan Şakası Yapacak

Saadet Partisi İzmir\'de Yerel Seçimlerde 1 Nisan Şakası Yapacak

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, "Tramvaylarda ulaşımın önünün açılacağı vaat edildi."

12.11.2013 12:00

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, "Tramvaylarda ulaşımın önünün açılacağı vaat edildi. Beş yıldır bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. Körfez'e sahil şeridi boyunca bisiklet yolları yapılacağı söylenmişti. Bununla ilgili bir çalışma yapılmadı" dedi.

Sakartepe, İzmir'in temel sorunlarını ulaşım, trafik keşmekeşi ve kentsel dönüşümün gerekliliği olarak sıraladı, büyükşehir belediye başkan adaylığı için iki eski bakanın içinde olduğu netleştirme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

İzmir'de yerel seçimlerin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti arasında geçeceği algısının gerçeği yansıtmadığını, gösterecekleri adaylarla diğer partilere 1 Nisan şakası yapacaklarını belirten SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, İzmir'in balon vaatler şehri haline getirildiğini söyledi.

İZMİR'DE 1 NİSAN ŞAKASINI BİZ YAPACAĞIZ

İzmir'in gelişebilmesi, proje üretebilmesi, büyüyebilmesi için Milli Görüş belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu anlatan Sakartepe, şöyle konuştu: "Önümüzdeki seçimlerde halkımız eğer tercihini Saadet Partisi'nden yana kullanırsa İzmir enerji dolu, yatırım dolu, canlı bir şehir haline gelecektir. İnsan ve hizmet odaklı belediyecilikle İzmirlileri tanıştıracağız. İzmir'de 1 Nisan sürprizini biz yapacağız. Onlar aklımda demeyi unutacaklar. Çalışmalarımız sürüyor. İkisini açıkladık. Konak'ta Mustafa Erduran, Sadrettin Yakuter de Tire'de adayımız. Diğer adaylarımızı belirleme çalışmalarımız da sürüyor. Büyükşehir için de eski bakanlarımızdan birkaç isim var. İzmir'den müracaatlar var. Yakın zamanda açıklayacağız."

Bayram Sakartepe, metro yapımının 16 kez ertelenmesine karşın hala bitirilemediğini, deniz ulaşımının canlandırılması için yeni iskele yapılmadığını, mevcutlarının da yenilenmediğini, Balçova Teleferiği'nin yenilenmesi hikayesinin metronun kaderinden farksız olmadığını belirtti.

YOLLAR DARALTILIYOR, KALDIRIM VE REFÜJLER GENİŞLETİLİYOR

SP İzmir İl Başkanı Sakartepe, özellikle yolların genişletilmesi yerine daraltılmasına karşın kaldırım ve orta refüjlerin yollardan daha geniş hale getirilmesinin mantığını hala çözemediklerini kaydetti.

Sakartepe, ulaşımla ilgili sorunları şöyle sıraladı: "Metronun tamamlanması 16 kez ertelendi ve maalesef yapımı hala sürüyor. Burada trajikomik bir öneriyi hatırlatmak istiyorum. İzmir Metrosu'nun daha kısa sürede tamamlanması için Bingöl Cezaevi'nden bir yılda 80 metre tünel kazarak kaçan mahkumların burada çalıştırılmaları önerisini destekliyoruz. Deniz ulaşımının canlandırılacağı her fırsatta dile getiriliyor. Ancak, ne yeni bir iskele yapıldı ne de mevcut iskele yenileniyor. Yeni vapur alımı bile henüz yapılamadı. Balçova Teleferiği'nin yenilenmesi hikayesi de metronun kaderinden farklı değil. İzmir'in en önemli çekim alanlarından birisi yıllardır atıl duruyor. Burası İzmirliler adına kayıp durumdadır."

İzmir'de her yoğun yağışta hayatın felç olduğunu anlatan Sakartepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altyapı çalışmalarının yetersizliğini hepimize gösteriyor. Genişletilmesi gereken ve ihtiyaçlara yanıt veremez hale gelen yollar inadına daraltılıyor. Yer yer geçit vermez hale getiriliyor. O kadar ki kaldırım ve orta refüjler yoldan daha geniş hale dönüştürüldü. Bu projeleri kim hangi akla hizmetle hazırlıyor? Yol daraltmak, kaldırımları iki de bir genişletmek, yok yere bordür taşlarını değiştirmek hizmet mi sanılıyor? Tramvaylarda ulaşımın önünün açılacağı vaat edildi. 5 yıldır bununla ilgili en ufak çalışma yapılmadı. Körfez'e sahil şeridi boyunca bisiklet yolları yapılacağı söylenmişti. Bununla ilgili bir çalışma yapılmadı."

TRAFİK KEŞMEKEŞİ SÜRÜYOR

Kentte trafik sorununun insanları bezdirir hale getirdiğini savunan Sakartepe, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Kentin yıllardır çözülemeyen ve kanayan bir yarası haline gelen trafik sorununa herhangi bir neşter vurulmuş değil. Köprülü kavşakların, alt ve üst geçitlerin yetersizliği ortadadır. Ulaşımı daraltacak strateji ortaya konulamıyor. Alternatif yol açılmıyor. Otoparksızlığın kentte meydana getirdiği keşmekeş artık bir sorun yumağı haline dönüşmüş durumdadır. İzmir'e teknopark, Mavişehir'e marina, sağlık ve ekolojik turizm ile ilgili vaatler de yerine getirilmedi." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Saadet Partisi İzmir'de Yerel Seçimlerde 1 Nisan Şakası Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement