Müezzinoğlu: Henüz Müfettiş Raporu Bana Gelmedi - Son Dakika
Politika

Müezzinoğlu: Henüz Müfettiş Raporu Bana Gelmedi

Müezzinoğlu: Henüz Müfettiş Raporu Bana Gelmedi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Muammer Taş'ın ölümüne ilişkin açılan soruşturmayla ilgili olarak, "Henüz müfettiş raporu bana gelmedi, tamamlanmadı" dedi.

13.02.2014 11:59  Güncelleme: 12:02

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muammer Taş'ın ölümüne ilişkin açılan soruşturmayla ilgili olarak, "Henüz müfettiş raporu bana gelmedi, tamamlanmadı. Dolayısıyla şu anda daha ileri bir cümle söylemek durumda değilim" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında "Yurtkur Öğrencilerinin Sağlığının Geliştirilmesine Dair Protokol" imzalandı. İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Van'da 1.5 yaşında ölen Muammer Taş'ın ölümüne ilişkin açılan soruşturma ile ilgili soruya, "Henüz müfettiş raporu bana gelmedi, tamamlanmadı. Dolayısıyla şu anda daha ileri bir cümle söylemek durumda değilim. Biz acil sağlık hizmetlerinde dünya ya örnek olacak hizmetleri yapabilen bir ülkeyiz. 115 gün Kazakistan'da kaza yapmış TIR şoförümüzü kırıkları nedeniyle ambulans uçağımız aldı ve getirdi. Daha önce milli atletimizi aldı getirdi Londra'dan, Hindistan'dan aldı getirdi. Şimdi bütün bunları dünya kamuoyunda Türkiye'nin sağlık dinamikleri adına yakaladığı prestiji ve saygınlığı hiç arzu etmediğimiz istisnai ve olağanüstü bir durumdaki bir fotoğrafla ısrarla ve inatla zedelemeye de kimsenin hakkı yok. Bunu yapmamalıyız" cevabını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, "Sağlıkta tabi ki eksiklerimizi görmeliyiz, hatamız varsa görmeliyiz ama bir mezra ki yalnız tek bir aile yaşıyor. Telefon bağlantısı da baba ile iki defa kurulabiliyor, biz kuramıyoruz, bir korucu ile kuruyor, bir de gece amcayla biz kurabiliyoruz. Halbuki çocuk 2'de ölmüş oluyor. Amca da bizi aradığında çocuk hala hasta diye biliyor ve hasta olan çocuğun neyi var dediğimizde de mevsimsel hastalık diyor. Böyle bir olayı sağlık dinamiklerimizin çok böyle sıradanmış gibi bir noktaya taşınmasını da, hele hele siyasi polemik konusu yapılmasını açıkçası kendimize yapılmış bir kötülük olarak değerlendirmek istiyorum. Hatası olan, yanlışı olan onun bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Yurtkur öğrencilerinin sağlık taramalarının nasıl yapılacağı sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Yurtlarda Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz ve yetkili arkadaşlarımız tarafından öğrencilere süreçle ilgili bir değerlendirme bilgisi verilecek. Muayene olmak isteyenler için bir diş ünitesi olacak, göz muayenesi yapılabilecek teknik donanım olacak. Cilt muayenesi yapacak cildiye uzmanı ekibimiz olacak. Öncelikle bir genel bilgilendirmeden sonra muayene olmak isteyen arkadaşlarımız belirli bir düzen çerçevesinde yurdun öğrenci sayısına göre bir program çerçevesi içerisinde bazen 3 gün, bazen 1 hafta, belki 10 gün sürecek bir muayene devri periyoduyla süreç tamamlanacak. İleri tedaviler için hastanelerimize ve ilgili uzmanlıklara yönlendirilecek. Ailesini bilgilendirme gibi gerekçeye ihtiyacımız yok. Programımızda da öyle bir şey yok" diye konuştu.

Şike davasında Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanma talebinin sorulması üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise, "Bu tamamen hukuki bir konudur. Yargılanma ile ilgili bir taleptir. Bizim alanımız değil, tamamıyla adalet ve hukukun alanıdır. Çalışmaların nasıl devam edeceğini hep beraber göreceğiz. Bunun sonucunda da nasıl bir yola gidileceği o çalışmaların sonucunda belli olacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Müezzinoğlu: Henüz Müfettiş Raporu Bana Gelmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement