Şahin: Bazı Partiler Yeni Anayasa Ortaya Çıkmasın Diye Mücadele Ediyor (2) - Son Dakika
Politika

Şahin: Bazı Partiler Yeni Anayasa Ortaya Çıkmasın Diye Mücadele Ediyor (2)

Şahin: Bazı Partiler Yeni Anayasa Ortaya Çıkmasın Diye Mücadele Ediyor (2)

Bakan KILIÇ.AK Parti'nin 12.Bölge Toplantısı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Hükümet İcraatları' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.2020 Olimpiyat Oyunları'na ev...

15.09.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan KILIÇ: TÜRKİYE KAYBETTİĞİNDE SEVİNMEYİ BİZ ANLAMADIK

AK Parti'nin 12. Bölge Toplantısı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Hükümet İcraatları' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin seçimlerinin oylamayla yapıldığını anımsatan Kılıç, "Final oylamasında Tokyo seçildi. İstanbul kaybetti. O andan itibaren sosyal medyada, Türkiye'nin kaybetmesinden büyük sevinç duyanlar olduğunu gördük" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Gezi olayları nedir, Ergenekon nedir, sokakları karıştırmak isteyenlerin amaçları nedir, bunları anlamak isteyenlerin geçen cumartesiye dönüp gece yarısından itibaren sosyal medyada nelerin yazılıp çizildiğine bakmaları kafidir. Ana başlık şuydu; 'Taksim kazandı, Tayyip kaybetti'. Haziran'dan beri bizim söyledimiz de şu değil miydi; 'Hedef AK Parti değil, hedef AK Parti hükümeti değil, hedef milletin gönül tahtına yerleşen, milletin hissiyatına tercüman olan, sessiz milyonların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan.' Başından itibaren görülen apaçık tablo buydu."

Koydukları tepkinin arkasında olduklarını dile getiren Bakan Suat Kılıç, Olimpiyat Oyunları'nı Türkiye kaybettiğinde muhaliflerin de kendileriyle hüzünlenmesini beklediklerini söyledi. Ancak Türkiye, kaybedince sevinenler olduğunu dile getiren Kılıç, "Türkiye kaybettiğinde sevinme duygusunu biz anlayamadık. Biz yurdun her yerinde aynı 4 kelime üzerinden siyasetimizi şekillendirdik. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Bu 4 değer yeter ki sonsuza dek bir arada, huzur içinde, esenlik içinde birlikte yaşama iradesini muhafaza etsin, kalan her şey bizim gözümüzde teferruat. O yüzden o gün tepkimizi koyduk. Maksadımızı filan da aşmadık. Koyduğumuz tepkinin de sapasağlam arkasındayız. 'Taksim kazandı, Tayyip kaybetti' diyenler bu ülkede daha çok kaybedecekler. 7 defa kaybettiler. AK Parti'nin kaybı CHP, MHP'nin kazancı değildir. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kaybı, Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Bahçeli'nin Kazancı değildir" dedi.

Kayıbın herkesin kaybı olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bir kere daha anlamalılar ki kayıp hepimizin kaybı, kazanç hepimizin müşterek kazancıdır. Kuru gürültüyle milliyetçilik olmuyor. Kuru gürültüyle Cumhuriyetçilik de olmuyor. Milletin milliyetçilik tarifi belli, tasada ve kıvançta birlik" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gidemediğin yer senin değildir sözünü kendimize yol haritası olarak belirledik. Gazi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını her vesileyle siyasetine konu edenlere de buradan selam olsun. Konuşmakla değil çalışmakla oluyor milliyetçilik. Laf üretmekle değil, proje geliştirmekle, hizmet üretmekle oluyor Cumhuriyetçilik. Emanete sahip çıktın mı böyle sahip çıkacaksın. Emanete sahip çıktın mı adam gibi sahip çıkacaksın, Recep Tayyip Erdoğan gibi sahip çıkacaksın."

Yüksek öğrenim yurtlarındaki odalara 32 bin mini buzdolabı koymayı hedeflediklerini, 22 bin mini buzdolabının odalara yerleştirildiğini açıklayan Bakan Kılıç, 10 bin buzdolabının ise yılbaşına kadar teslim edileceğini söyledi. Üniversitelerde paralı eğitimin kaldırıldığını anımsatan Bakan Kılıç, "Üniversite bahçelerinde marjinaller 'paralı eğitime hayır' diye sloganlar atarlardı. Talepleri yerine getirdik. Paralı eğitim kalktı. 'Paralı eğitime hayır' sloganı atamayınca ODTÜ'nün bahçesinde toplanıp uzaya gönderdiğimiz GÖKTÜRK uydusuna taş atıyorlar şimdi. Bu da onların eylem biçimi. Özellikle genç kardeşlerimize ifade etmek istiyorum, gerçekten Türkiye son birkaç yılda bambaşka bir ülke haline geldi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Şahin: Bazı Partiler Yeni Anayasa Ortaya Çıkmasın Diye Mücadele Ediyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement