İzmir Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Çelik'ten bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki - Son Dakika
Politika

İzmir Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Çelik'ten bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

İzmir Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Çelik\'ten bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

İzmir Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nail Çelik, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.

04.04.2021 14:24  Güncelleme: 09:29

İzmir Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nail Çelik, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.
Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin artık millete ve milletin iradesine meydan okunacak bir ülke olmadığını ifade etti.
Söz konusu açıklamanın emekli de olsa bazı darbe heveslilerinin siyasete müdahale etme, millet iradesine çelme takma, darbe çığırtkanlığı yapma ve gayrı milli odaklara selam çakma hastalığının devam ettiğini gösterdiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:
"Vesayet döneminin tetikçisi, milli irade esaslı sivil siyaset sürecinin emeklisi sıfatlarına haiz demokrasi sefili güruh çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini, gaflet, delalet ve millet iradesine ihanet gayretlerini beyan etmişlerdir. FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş heves ve hedefleri, açıklamayla gün ışığına kavuşan kirli niyetleri milletimizle birlikte görüyoruz ve not ediyoruz. Milletimizin, bu türden hedefleri, niyetleri ve fiilleri, failleri, iştirakçileri ve azmettiricileri ile maşeri vicdanında mahkum etme iradesini ve tarihin çöplüğüne gönderme dirayetini herkese bir kez daha hatırlatıyoruz."
Nail Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmayı doğru bulduklarını belirterek, "Bu kararın faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri ortaya çıkaracak bir hukuki süreç üretmesini de bekliyoruz. Darbeye tevessül eden, milletin iradesini ve inanç değerlerini hedef gösteren. Sivil siyasi iradenin hukukunu yok etmeye yeltenen herkese haddi bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İzmir Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Çelik'ten bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement