Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Açıklandı - Son Dakika
Politika

Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Açıklandı

Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Açıklandı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'de bulunan 13 kampta 83 bin 260 sığınmacının kaldığını belirtti.

18.09.2012 13:50  Güncelleme: 21:13

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'de bulunan 13 kampta 83 bin 260 sığınmacının kaldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında Davutoğlu'nun bu ayki programı hakkında bilgi veren Ünal, Bakanın 19-20 Eylül tarihlerinde mevkidaşının konuğu olarak Kanada'ya giderek temaslarda bulunacağını söyledi. Ünal, Kanada'da ASALA'nın katlettiği askeri ateşe Atilla Altıkat anasına yapılan anıtın açılışında hazır bulunacağını açıkladığı Davutoğlu'nun, 21-28 Eylül tarihlerinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Birleşmiş Milletler (BM) 60'ıncı Genel Kurulu'na iştirak edeceğini aktardı.

Daha sonra soruları yanıtlayan Sözcü Ünal, bir soru üzerine Türkiye'de bulunan 13 kampta 83 bin 260 sığınmacının kaldığını bildirdi. Ünal, kaçış devam ettiği için Türkiye'ye sığınan Suriyeli askerlerin sayısı konusunda ise henüz net bir rakamın olmadığını ifade etti.

Ünal, yeni BM ve Arap Birliği Suriye ÖzelTemsilcisi Lakhdar Brahimi'nin şu anda Hatay'da olduğunu ve Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret ettiğini söyledi.

Suriye'nin Türkiye'yi BM'ye şikayet etmesine ilişkin soruya Ünal, Suriye'nin bunu ilk defa yapmadığını söyleyerek yanıt verdi. Suriye'nin bir süreden beri sadece Türkiye için değil, başka ülkeler için de şikayette bulunduğun belirten Ünal, Suriye'nin ithamlarına ilişkin gerekli cevabın verildiğini söyledi. Ünal, "Suriye rejiminin, Baas rejiminin öncelikle kendi halkına yönelik şiddet kampanyasını durdurması beklenmektedir. Ülkemiz dahil şikayet, asılsız ithamlar üretmek yerine öncelikle ülkenin kendi içindeki durumuna bakması, durumu düzeltmesi için gerekli adımları atması gerekmektedir" dedi. Ünal, Türkiye'nin her asılsız ihbara cevap vermek gibi bir durumunun söz konusu olmadığını, eğer yeni iddialar olursa bunlara cevap verebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği ırkçılığın insanlık suçu sayılmasına ilişkin uluslararası kapsamda ne gibi çalışmalar yapıldığına ilişkin soru üzerine Ünal, yapılan saldırılara ilişkin olarak gerek hükümet gerekse bakanlık tarafından gerekli açıklamaların yapıldığını söyledi. İspanya ve Türkiye'nin birlikte sürdürdüğü Medeniyetler İttifakı'nı örnek gösteren Ünal, Türkiye'nin bu kapsamda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Ünal, "Uluslararası camiada BM Genel Kurulu başta olmak üzere görüşlerimizi tekrar aynı zeminlerde ayrıntılı olarak dile getireceğiz. Bu konularda çalışmalar yapacağız" dedi.

GAZETECİ CÜNEYT ÜNAL DA SORULDU

Suriye'de kaçırılan kameraman Cüneyt Ünal'ın durumuna ilişkin soru üzerine Ünal şunları söyledi: "Maalesef Cüneyt arkadaşımız hakkında bize intikal etmiş teyitli yeni bir bilgi yok ama konuyu değişik kanallardan takip etmekteyiz. Arkadaşımızın bir an önce serbest kalmasını bekliyoruz. Kendisinin sağlığından Suriye makamları sorumludur. Kendisinin bir an evvel serbest bırakılmasını bekliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement