TBMM Dilekçi Komisyonu Başkanı Satır Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Dilekçi Komisyonu Başkanı Satır Açıklaması

TBMM Dilekçi Komisyonu Başkanı Satır Açıklaması

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, 1 Kasım 2015 ve 16 Mart 2017 tarihleri arasında e-dilekçe sistemine 31 bin 408 kişinin yeni kayıt olduğunu, hali hazırda ise programın 156 bin 593 kişi tarafından faal olarak kullanıldığını, bu tarihler arasında komisyona, 9 bin 495...

16.03.2017 15:02

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, 1 Kasım 2015 ve 16 Mart 2017 tarihleri arasında e-dilekçe sistemine 31 bin 408 kişinin yeni kayıt olduğunu, hali hazırda ise programın 156 bin 593 kişi tarafından faal olarak kullanıldığını, bu tarihler arasında komisyona, 9 bin 495 başvuru geldiğini bildirdi.

Satır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında komisyonun çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Komisyonunun, 1 Kasım 2015 ve 16 Mart 2017 tarihleri arasında e-dilekçe sistemine 31 bin 408 kişinin yeni kayıt olduğunu, hali hazırda ise programın 156 bin 593 kişi tarafından faal olarak kullanıldığını ifade eden Satır, bu tarihler arasında komisyona 9 bin 495 başvurunun geldiğini belirtti.

Satır, 30 Kasım 2015 tarihli komisyon genel kurul toplantısında seçilen başkanlık divanını gerçekleştirdiği 27 toplantıda, 7 bin 731 dilekçe toplam 5 bin 407 karar aldığını anlatarak, karar sayısı ile dilekçe sayısı arasındaki farkın aynı içerikteki dilekçelerin birleştirilmesinden kaynaklandığına işaret etti.

Dilekçe Komisyonunda alınan kararlar çerçevesinde alt komisyonlar kurulduğunu hatırlatan Satır, "Bu komisyonlardan üç tanesi kararını vermiş, iki tanesi çalışmalarına devam etmektedir." dedi.

Çalışmalarını tamamlayan alt komisyonların kararlarına ilişkin de bilgi veren Satır, Gıda Bankacılığının Uygulanmasını Araştırma ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme ile FOREX Piyasasındaki Aracı Kurumların Bireysel Yatırımcıları Mağdur Ettikleri İddialarının Araştırılması Alt Komisyonlarının ise çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Satır, izdivaç programı, şehir merkezlerindeki işlek caddelerin trafik sorunları ile mesleki eğitim kapsamında staj gören öğrencilere ücret ödenmesindeki sorunlar konularında üç yeni alt komisyonunun kurulduğunu da ifade etti.

-"Pokemon Go oyununun yasaklanmasının istendiği dilekçe"

Komisyona gelen bazı önemli dilekçelere de değinen Satır, şöyle konuştu:

"Pokemon Go adlı bir oyun var. Medyada çok yer alan bir oyun. Bu oyunun yasaklanmasını isteyen bir dilekçemiz var. Kekemelere istihdam sağlanması için devlet nezdinde çalışma yapılmasını isteyen var. Memur olan öğretmenlere KPSS şartı olmadan öğretmenliğe geçiş imkanı verilmesini isteyen dilekçeler mevcut. Bu anlamda bir çok dilekçe gelmekte. Milletvekili mail adreslerinin güncellenmesini istiyorlar. Milletvekillerine mail atılıyor, bunlar güncellenmediği için veya yoğunluktan dolayı cevap verilmediği için vatandaş bundan muzdarip. Milli seferberlik kapsamında batı menşeili malların boykot edilmesini talep eden vatandaşımız var. Merkez Bankası'nın hükümete bağlanmasını isteyen bir dilekçemiz var."

Bir dilekçede kadınların askerlik yapmasına ve sözleşmeli er olabilmelerini yönelik talepte bulunulduğunu aktaran Satır, "15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği üstün başarı, ülke, millet ve demokrasi için verdiği kahramanca mücadele dikkate alınarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesini isteyen dilekçelerimiz var." dedi.

-"2 Nisan'da düğünüm var, referandum yapmayın"

Bazı dilekçelerde CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in Katip Üyeliği döneminde tartışmalara neden olan haberleşme giderleri hakkında ayrıntılı bilgi talep eden dilekçeler olduğunu dile getiren Satır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esprili bir başvuru da 2 Nisan'da düğünü olduğunu belirterek, referandumun aynı tarihte yapılmamasını isteyen bir vatandaşımız oldu. Dilekçesi kendiliğinden yoluna girdi. Referandum için zaten başka bir tarih belirlendi. Hastane isimlerinin şifahane olarak değiştirilmesini isteyen de bir dilekçemiz var. Bence de güzel bir talep."

Satır, 15 Temmuz darbe girişiminin vatandaş üzerinde yarattığı etkilere dikkati çekerek milletin birlik ve beraberliği ile bertaraf edilen girişimle ilgili de dilekçeler geldiğini söyledi.

Belma Satır, şunları kaydetti:

"İlginç bir dilekçe var. 15 Temmuz darbe girişimi sanıklarının tek tip kıyafet ile yargılanmasını istiyor. 15 Temmuz'un toplumda yarattığı infialin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Darbe teşebbüsünde saldırı uğrayan Yüce Meclis'in tadilat çalışmalarında verilecek her türlü görevi bila bedel yapmak istediğini söyleyen bir vatandaşımız var. Güneydoğu'dan bir iş adamı bu kişi. Verilecek her türlü görevde maddi manevi çalışmak istiyor. Bu dilekçeyi de çok değerli buluyoruz."

Komisyon olarak vatandaşın tüm dilekçelerinin ve taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Satır, Türkiye'nin önündeki referandum sürecinin ülke için bereketli olmasını, ülke için yararlı sonuçlar doğurması dileğinde de bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Dilekçi Komisyonu Başkanı Satır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement