TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin, tarımsal üretimin sorunlarının ve gıda fiyatlarındaki artışın araştırılmasına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

09.05.2017 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin, tarımsal üretimin sorunlarının ve gıda fiyatlarındaki artışın araştırılmasına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, partisinin grup önerisi üzerine söz alan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, dünyada gıda fiyatlarının düştüğünü ancak Türkiye'de durumun böyle olmadığını savundu.

Tarıma ilişkin günübirlik politikalar yürütülemeyeceğini kaydeden Gaytancıoğlu, "Çözüm, çiftçiye hak ettiği desteği vermektir." diye konuştu.

Gaytancıoğlu, Türkiye'nin dünyada en pahalı etin ve domatesin satıldığı ülke haline geldiğini ileri sürdü.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise çiftçilerin ürettiklerini yeterince değerlendirememesi ve para kazanamaması nedeniyle tarımsal üretimin düştüğüne dikkati çekti.

Tarımsal planlama yapılması ve çiftçilerin desteklenmesi için bir siyasi iradenin ortaya konulması gerektiğini belirten Varlı, üretim imkanlarının değerlendirilmesinin önemine işaret etti.

Varlı, "Çiftçi üretmezse bu ülkede hepimiz bunun sıkıntısını yaşarız. Çiftçiyi korumamız lazım." ifadesini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ekonominin doğru yönetilmediğini savunarak, planlama ve envanter çalışmalarıyla birlikte doğru desteklerin verilmesi ve strateji geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti Çanakkale Ayhan Gider ise tarımın, temel sorunlarıyla tartışılması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

AK Parti olarak bu bilinçle hareket ettiklerini ve tarıma ilişkin kanunları çıkarttıklarını hatırlatan Gider, bir takım destekleme ödemelerinin iktidarları döneminde başladığını belirtti.

Tarımın, Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu dile getiren Gider, tarımın, milli bir politika olarak yürütülmesi gerektiğini, hükümet olarak da buna göre hareket ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından oylanan öneri kabul edilmedi.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Milletvekili Seçim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin doğrudan Genel Kurul gündemine alınması önerisi de kabul edilmedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement