TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

02.03.2023 15:09  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında yaptığı gündem dışı konuşmada, depremin yaşandığı yerlerde "devlet yoktu" demenin hiçbir faydası ve anlamı bulunmadığını belirterek, "Devlet de millet de oradaydı, herkes elinden geleni yapmaya çalıştı." diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, kürsüye geldiğinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, saygı duruşunda bulundu.

Topal, 23 gündür Hatay'da bulunduğunu ve bugün Meclis'e Hatay'ın taleplerini iletmek için geldiğini dile getirerek, ilk 24 saat içinde enkaz altındaki insanların sesini duyduğunu ancak kurtarma ekibi olmadığını ileri sürdü. AFAD'ın Hatay'a yetişemediğini iddia eden Topal, gelen bütün belediyelere, valilere, kaymakamlara, bakanlara, her partiden milletvekillerine, ekiplere, vatandaşlara teşekkür etti.

Topal, hala enkaz altında çıkarılamayan cenazeler olduğunu ifade ederek, kendisinden talep edilmesine rağmen bir kepçe gönderemediği için kahrolduğunu söyledi.

Hatay'a döneceğini ifade eden Topal, ilde sırasıyla en çok çadır, seyyar tuvaletle duş ve gıdaya ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Topal, kırsal kesimdeki vatandaşların mağdur olmamasını, kredi borçlarının devlet tarafından ödenmesini ya da yarısının silinmesini veya faizsiz 5 yıl ertelenmesini, elektrik, su, iletişim ücretlerinin en az 1 yıl alınmamasını istedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, "Bu felaket karşısında biraz daha sorumluluk duygusuyla, metanetimizi koruyarak, gözyaşlarımızı içimize akıtarak daha serinkanlı değerlendirmeler yapmamız gerekiyor." dedi. Özdemir, herkesi sorumluluğa davet etti.

Sataşmadan söz alan Serkan Topal, bütün belediyelere, valilere ve desteği bulunan herkese teşekkür ettiğini hatırlattı.

Topal, kurtarma ekibi gelmediğini söylediğine dikkati çekerek, Hatay'da hala enkaz altında cenazeleri bulunduğu için ağlayanlar olduğunu belirtti. Bunda bir yalan ya da yanlış olmadığını ifade eden Topal, "Hatay halkının taleplerini lütfen yerine getirin. Bunu söylüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement