TBMM Yeni Düzenleme ile Açılıyor - Son Dakika
Politika

TBMM Yeni Düzenleme ile Açılıyor

TBMM Yeni Düzenleme ile Açılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), engelliler için yapılan yeni düzenlemelerle açıldı.

01.10.2012 12:28

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), engelliler için yapılan yeni düzenlemelerle açıldı. Basın kapısı merdivenlerine yapılan engelli asansörünü ilk deneyenlerden biri de CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce oldu.

Meclis yeni yasama dönemine engelleri aşarak başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşması ve tüm parti liderlerinin katılımı ile saat 15.00'teki Genel Kurul Toplantısı ile açılacak olan Meclis'te yeni düzenlemeler dikkat çekti. Meclis basın kapısı girişindeki merdivenlere engelliler için asansör yapıldı. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için hazırlanan asansörü ilk kullananlardan biri de CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce oldu. İnce, şarjla çalışan asansörün enerjisinin bitmesi üzerine asansörden inmekte güçlük çekti.

Meclis'in yeni yasama yılına ilişkin yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis binasını engelliler için ulaşılabilir hale getirmek için tatil döneminde binadaki tüm rampaları gözden geçirdiklerini söyledi. Bazı rampaların dik konumda olduğunu ve kullanılamadığını belirten Neziroğlu, engelli asansörünün şimdilik sadece basın kapısı girişine yapıldığını söyledi. Neziroğlu, içeride de basın toplantısı salonuna erişmek için bir tane daha engelli asansörü yapılacağını söyledi. Bina içinde zaten engelli asansörü ve engelli tuvaleti bulunduğunu, bunlarda da bazı rötuşlar yapıldığını belirten Neziroğlu, "Yaptığımız önemli şeylerden bir tanesi, Engelliler Federasyonu'ndan arkadaşlarımızı davet ederek onların bütün binayı gezmelerini sağladık. Nerelerde sorun oluyor, onların gözünden tespit etmeye çalıştık. İyi de oldu, çünkü ufak tefek bir takım rötuşlar yapılması gerekiyordu; onları dile getirdiler. Şu an itibariyle Meclis'in büyük oranda engellilerimiz için erişilebilir olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Neziroğlu ayrıca, Meclis Tören Kıtası'ndaki polislerin üniformalarının değiştiğini belirtti. Neziroğlu, "Birçok ülke parlamentosunda bu tür uygulamalar var. Tören kıtaları, tarihi motifleri de yansıtan farklı kıyafetler giyiyorlar. Biz de Başkanımızın talimatları doğrultusunda bir komisyon oluşturarak çalışma yaptık. Sanat tarihi uzmanlarından da görüş aldık. Olgunlaşma Enstitüsü'nden hocalarımızla da sık sık biraraya geldik ve bir tasarım ortaya çıktı. Ümit ediyorum beğenilir" dedi. Neziroğlu, yeni üniformalarda Osmanlı motiflerinin bulunduğu bilgisini verdi.

Neziroğlu, Meclis'te tatil dönemi boyunca tamir ve tadilatların da yapıldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki makam odası da bu çerçevede yenilendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Yeni Düzenleme ile Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement