Van'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi - Son Dakika
Politika

Van'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

Van'da Peygamber Sevdalıları ve Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve mitingde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Yürüyüşe katılanlar Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak, İsrail'i kınadılar. Yürüyüş sonunda dualar edildi ve Filistin için destek mesajları verildi.

28.10.2023 19:11  Güncelleme: 19:12

VAN'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, düzenlenen yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Van'da Peygamber Sevdalıları ve Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, Boyalar Camisi önünde başladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yürüyüşe katılanlar sık sık tekbir getirerek ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla, 'Hamas'a selam direnişe devam', 'Filistin'e özgürlük', 'Katil İsrail', 'Kahrolsun İsrail', 'Van uyuma, Filistin'e sahip çık' sloganları attı.

Ellerinde 'Her Müslüman bir kova su dökerse İsrail'i sel alır', 'Soykırıma hayır', 'Bebek katili İsrail' pankartları taşıyan kalabalığın Sıhke Caddesi boyunca devam eden yürüyüşü, Beşyol Meydanı'nda son buldu. Burada Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, Filistin için seslerini duyurmaya devam edeceklerini ve her zaman Gazze ve mazlum Filistin halkının yanında yer aldıklarını söyledi. (DHA)

Van\'da İsrail\'in Filistin\'e yönelik saldırıları protesto edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Van'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement