Yağmur Altında Öcalan Posterli Miting - Son Dakika
Politika

Yağmur Altında Öcalan Posterli Miting

Yağmur Altında Öcalan Posterli Miting

Şanlıurfa'da, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar için yağmur altında miting düzenlendi.

05.06.2011 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, BDP'nin Barış ve Demokrasi Partisinin desteklediği bağımsız adaylar için yağmur altında düzenlenen mitingde DTP'nin kapatılan genel başkanı Ahmet Türk, diyalog ve müzakere önerisinde bulundu, "Sürekli 'kırmızı çizgilerimiz' söylemine karşı bir sonuç alamadık. 12 Haziran bunun için çok önemli bir fırsattır sakın sakın bu fırsatları kaçırmayın pişman olursunuz" dedi. Öcalan posteri ile PKK'yı simgeleyen renklerdeki bez parçalarının açıldığı mitingde sık sık Öcalan sloganları atıldı.

Şanlıurfa'da, BDP'nin desteklediği KCK tutuklusu bağımsız aday İbrahim Ayhan ile BDP Milletvekili olan bağımsız İbrahim Binici, için seçim mitingi Topçu Meydanı'nda gerçekleşti. Kürtçe müzikler ve PKK marşlarının çalındığı miting alanına, gelenler tek tek polislerin kontrol noktalarında yapılan aramalardan geçirildikten sonra alana alındı. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin hazırda beklediği mitinge Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde ve Abdullah Öcalan'ın posterleriyle onun dile getirdiği taleplerin konuşmaları yapıldı. Bazı binalarda ise Türkiye'nin Demokratikleşmesi ve Kürt sorunun çözüm maddelerinin yazılı bulunduğu 10 maddelik pankartlar asılması dikkat çekti. Saygı duruşu ile başlayan mitingde, Şanlıurfa Kültür Sanat Merkezi'nin müzik grubu Koma Hevi, söylediği şarkılar ile alanda bulunan grup zafer işareti eşliğinde halay çekip çoştu. Sık sık "Bıji serok", "PKK halktır halk burada", "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "Şehid namirin" sloganları atıldı.

Mitinge İmarlı'da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet Öcalan, Fatma Öcalan ile PKK'nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sema Gurkan, KADEP Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yektaş, HEP eski Genel Başkanlarından Feridun Yazar, SES MYK üyesi Bedriye Yorgun katıldı.

GEYLANİ: Pİ SAYISIYLA ÇARPIP ERDOĞAN'A İADE EDİYORUM

Mitingde ilk olarak konuşmayı BDP Genel Başkanı Hamit Geylani Kürtçe olarak yaptı. Konuşması daha sonra Türkçe olarak devam eden Geylani şöyle dedi:

"Uzun diliyle zehir saçtı. 'Benim dilim devletin dili statükonun dili değildir' dedi. Bu savaş dilini sizler siz susturacaksınız. Diyarbakır'da Erdoğan'ın mitinginde Selahaddin Eyubilerin Ahmed-i Hanilerin, Melaye Cizirilerin kemiklerini sızlattın. Kürtlerin değer yargılarından ve inançlarından kutsal geleceklerinden elini dilini çek yoksa o dil ve o el incitilir. BDP'ye 'terörist' demek siyasi ahlaksızlıktır. Onu söyleyen siyaseten teröristtir. Hakkettiği son sözde bu olsun. Hakaretleri 'Pi' sayısıyla çarpıp Erdoğan'a iade ediyoruz" dedi.

TÜRK; SAYIN ÖCALAN BEN HAZIRIM DİYOR

Daha sonra platforma çıkan kapatılan DTP'nin Genel Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk ise yağan yağmur altında toplanan kalabalığa Kürtçe olarak seslendi. Konuşmasında Ak Parti hükümetini Türkçe olarak eleştiren Türk, ana dilde eğitim, demokratik Özerklik ve Türkiye'de yaşayan tüm kimliklerin tanınmasının Kürt halkının kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Türk; kalabalığa, "12 Haziran'da sistem partilerini Kürdistan'da eritin" diye seslendi. Halkın meydanlarda özgürlük şarkısı söylediğini söyleyen Türk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diyarbakır zindanlarında Mazlum Doğan ve Ferhat Kurtay'lar canlarını vererek canların gitmesine engel olmak istediler. Onların verdiği mesaj bir halk yarattı. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Kürtler çözümü ve barışı düşünüyor. Sayın Öcalan 'ben hazırım" diyor. Blok barış, kardeşlik ve çözümün bloğudur. Bu yüzden tüm sorumlu aydınlar yanımızda. Sürekli 'kırmızı çizgilerimiz' söylemine karşı bir sonuç alamadık. Kırmızı çizgimizde başta Anadilde eğitim, demokratik özerklik ve tüm kimliklerin tanınması kırmızı çizgilerimizdir" dedi. Türk, son olarak, Ak Parti hükümetine yüklenerek, "Aslında Sayın Başbakan ne yaptığını şaşırmış durumda. Kılıçdaroğlu, 'Kimyası bozulmuş diyor', Ben ise onun şekeri kalkmış diyorum. Şimdi '2023 hedefimiz' diye duvarlara, her tarafa afişler yapıştırılıyor. İnanın ki 2023'te AKP diye bir parti kalmayacaktır. Yine halkımızın sivil itaatsizliğini, sivil eylemlerini eleştirerek ve yine çok çirkin bir politika yürüterek, bugün halkımızın birliğini bozmaya yönelik bir çalışma içinde. Bakın, yıllardan beridir, camilerde imamlık yapan yoldaşlarımız var, dindarlarımız var, imamlarımız var, Kürtçe vaaz verdiği için 'sahte imamlar' diyor. Şimdi İslamiyet'i Türk-İslam sentezinde gören bir Müslümanlık var mıdır? Allah aşkına size soruyorum. İslamiyet tektir. Tek millet anlayışı ile yorumlayanlar Müslüman değildir, dinimizde buna başka bir şey denir. Onu ifade etmek istemiyorum siz anlıyorsunuz" dedi

Konuşmaların ardından Kürt sanatçıların verdiğin konserle miting olaysız sona erdi.

AL, ÖP(SSA) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Yağmur Altında Öcalan Posterli Miting - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement