"Yargı Kararlarına Saygı Duyulmalı" - Son Dakika
Politika

"Yargı Kararlarına Saygı Duyulmalı"

"Yargı Kararlarına Saygı Duyulmalı"

Kılıçdaroğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner ve Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Tahliyeleriyle İlgili Konuştu.

18.06.2010 22:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tahliyeleriyle ilgili olarak, ''Yargı kararlarına hepimizin saygı duyması lazım. Eğer serbest bırakılmışlarsa bunun bir nedeni vardır. Demek ki delillerin karartılması diye bir sürecin sona erdiği görülüyor'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent'te yaptırılacak kültür ve ticaret merkezinin temel atma törenine katıldı.

Törene gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'a ifadesi sırasında Deniz Baykal ile yaptığı telefon görüşmesinin sorulduğunun hatırlatılması üzerine, ''Ne ifadeyi, ne tutanakları, ne de sorulanları biliyorum. Görmediğim, bilmediğim bir konuda yorum yapmam doğru değil. Ama insanların telefonla konuşması son derece normal'' değerlendirmesinde bulundu.

''Cihaner ve Doğan'ın tahliyeleri hakkında bir yorumunuz olacak mı'' sorusuna da Kılıçdaroğlu, ''Yargı kararlarına hepimizin saygı duyması lazım. Eğer serbest bırakılmışlarsa bunun bir nedeni vardır. Demek ki delillerin karartılması diye bir sürecin sona erdiği görülüyor'' yanıtını verdi.

Habur'dan giriş yapanlardan bazılarının tutuklanması yönündeki düşüncelerinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, ''O soruları Başbakan'a sorun. Gelirken Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmadıklarını söylediklerinde neden serbest bırakıldılar? Bu kadar süre geçtikten sonra yeni mi akılları başlarına geldi? Böyle bir işlemin içine girdiler. Dolayısıyla yapılan bir çifte standart. Zamana ve zemine göre politika oluşturmaya çalıştılar. Geldikleri yerde duvara tosladılar'' görüşünü dile getirdi.

Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'nin temel atma töreninde vatandaşlara ve partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesince yapılan hizmetlerin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir yansıması olduğunu söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir potansiyele sahip olduğunu ve iyi yönetilmesi durumunda sorunlarını kısa sürede aşabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Recep Bey'in çok sık kullandığı bir söz var. 'Bunların tek bir dikili ağacı bile yok' diyor sık sık. Recep Bey, bizim tarihimizi de bilmiyor. 1925'te bu ülkenin ilk uçak fabrikasını Kayseri'de CHP kurdu. Bunlar CHP'nin yaptıklarını 8 yıldır sata sata bitiremediler.''

Kılıçdaroğlu, ''iktidara gelmeleri durumunda ayrım gayrım yapmayacaklarını, insanların etnik kimliğine, kültürlerine saygı duyacaklarını'' ifade etti.

''Bu ülkede sağlıklı liderler yetiştiremedik'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Bugün ülkeyi yönetenler kötü yönetiyor. Bunları size şikayet ediyorum. Halkın iktidarından hiçbir zaman endişe etmeyin. Başbakanlık için yetki sizde. Az bir süre kaldı. Halkın iktidarını kurmaya geliyoruz. Bu iktidarla yalana, talana, yolsuzluğa ve yoksulluğa son vereceğiz'' dedi.

Geçmiş dönemde CHP'ye ''kızan, küsen'' tüm vatandaşların oyuna talip olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''düzgün ve hesap veren bir siyaset'' için CHP'yi adres göstererek, ''Yetim hakkı yiyen, hayali ihracatçısından tefecisinden hesap sormak için CHP'nin çatısı altında buluşalım. AKP'yi sandığa gömelim' dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hayata geçirilecek projeyle Batıkent'e canlılık getirmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Projelerimizi yapılandırırken, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı nasıl karşılarız diye düşünüyoruz'' dedi.

Yaşar, kültür ve ticaret merkezinin 40 bin metre karelik bir alana inşa edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kılıçdardoğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ve Belediye Başkanı Yaşar tarafından merkezin temeline ilk harç atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Yargı Kararlarına Saygı Duyulmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement